Impactul mediilor asupra tinerilor

Trimis la data: 2009-11-19
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.04 / 10
Downloads: 15
Autor: Referate_nebune
Dimensiune: 7kb
Voturi: 24
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Foarte multi studii dovedesc efectul negativ al violentei si al distractiei.In 15 noiembrie 2002 ziarul “el pais” din spania examina violenta si diversele medii sociale.Aduceau la cunostinta un comunicat din partea guvernului francez in care se semnala ca transmiterea programelor care contin violenta pot afecta grav comportamentul adolescentilor.
De aceea se recomanda ca programele care contin in cadrul lor violenta sau pornografie sa nu fie transmise decat dupa ora 22:30. acel comunicat de asemenea prezenta niste criterii foarte stricte ptr delimitarea filmelor.

O analiza de 102 filme prezentate in 4 tari europene a aratat urmatoarele:62 dintre ele s-au dovedit a fi apte spre a fi vizionate de toate categoriile de public,in schimb in Marea Britanie nu au obtinut aprobarea decat 29, in Olanda 22 iar in Germania 16. in spania un studiu desfasurat de un centru din cataluna ne revela ca in timp de o saptamana se transmiteau 608 de acte de violenta prin canalele de televiziune nationale si locale.

Doua treimi din aceasta violenta se consuma in decursul dupa amiezei, cand copii cu varste fragede fac parte din telespectatori. Alt studiu ce s-a efectuat ne arata ca un copil vede in medie 8000 de omucideri pana sa termine scoala primara.

Influente asupra vietii tinerilor
Un recent studiu in statele unite ne arata ca o foarte mare parte din persoanele care sunt agresive ca adulti cand au fost copii au urmarit programe cu violenta,spune Reuters in 10 martie. Investigarea a fost facuta de niste psihologi ai universitatii din Michigen care a intervievat un grup de copii cu varstele cuprinse intre 6 si 10 ani. Dupa 15 ani au vorbit cu ei din nou examindu-le si dosarele care contineau fapte din sfera criminalitatii.

Investigatile aveau ca pnucte principale: situatia economica a copilului, rasa,profesile si personalitatile parintilor parintilor si alte variabile.Barbatii carora le-au placut programele de televiziune cu scene violente cand erau copii, sunt mai predispusi a se comporta intr-o forma violenta cu sotiile lor, sau sa ii faca vant cuiva, sa primeasca amenda pentru exesul de viteza sau chiar sa intre la inchisoare ptr comiterea unei crime.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.