Impactul omului asupra apelor

Trimis la data: 0000-00-00 Materia: Geografie Nivel: Gimnaziu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 12696
Autor: Bogdan-Florin Dimensiune: 6kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Omul de-a lungul timpului a avut efecte bune si rele asupra apei. In acest referat vom descrie cum omul a utilizat apa in scopuri bine definite. Mai intai vom incepe cu utilizarea apei in agricultura : apa indeplineste in agricultura functii complexe: intra in constitutia solului, plantelor,vehiculeaza materia si energia in sol. Sistemele de irigatii actuale sunt de dimensiuni mari, dotate cu tehnici moderne si sunt concepute in combinatie si cu alte tipuri de lucrari, in special cu cele hidroenergetice( sistemele de pe Nil-Assuan, Huang-he si sistemele care beneficiaza de apa acumulata in lacurile marilor hidrocentrale de pe Volga, Parana-Columbia, Sacramento, colorado, Rio Grande).

Impactul omului asupra apelorOmul de-a lungul timpului a avut efecte bune si rele asupra apei. In acest referat vom descrie cum omul a utilizat apa in scopuri bine definite.
Mai intai vom incepe cu utilizarea apei in agricultura : apa indeplineste in agricultura functii complexe: intra in constitutia solului, plantelor,vehiculeaza materia si energia in sol. Sistemele de irigatii actuale sunt de dimensiuni mari, dotate cu tehnici moderne si sunt concepute in combinatie si cu alte tipuri de lucrari, in special cu cele hidroenergetice( sistemele de pe Nil-Assuan, Huang-he si sistemele care beneficiaza de apa acumulata in lacurile marilor hidrocentrale de pe Volga, Parana-Columbia, Sacramento, colorado, Rio Grande).
Vom continua acum cu utilizarea apei in industrie: dupa agricultura, cotata drept cea mai mare cosumatoare de apa, se situeaza industria. Acest aspect se explica prin marea utilitate a apei in procesele tehnologice, precum si ca forta energetica..
Pentru alimentarea cu apa a centrelor populate se folosesc cele mai variate resurse :
Apele subterane
Lacurile naturale
Lacurile de acumulare
La ora actuala unele centre urbane sunt afectate de criza de apa disponibilitatile in resurse de apa fiind sub nivelul cerintelor. In aparenta, potentialul hidroenergetic al tuturor fluviilot Terrei ar putea asigura o proportie mult mai mare din necesarul de energie electrica al omenirii. Totusi el are anumite “limite”: o parte este foarte greu de amenajat, o alta parte necesita foarte mari transformari ale mediului, iar anumite tari nu au resurse financiare si tehnologice pentru constructia de hidrocentrale. Astfel hidroenergia este de fapt o resursa « limitata ».
Apa
Dintre cei trei factori de mediu ,apa este cea mai afectata de poluare creând numeroase probleme pentru păstrarea si imbunatatirii calitatii ei. Apa in natura exista sub următoarele forme: apa de suprafaţa (fluvii, râuri, mari, oceane) si apa subterana (straturi acvifere si izvoare).
Poluarea apelor ,in măsura mai mare sau mai mica ,este greu de evitat.
Statisticile au arătat ca sursele de poluare „punctiforme” ,provenite de la oraşe sau fabrici si care sunt evaluate in emisari prin guri de descărcare ,reprezintă numai circa 35% din totalul surselor de poluare in timp ce cele „nepunctiforme” ,lipsite de guri de descărcare circa 65%.
Surse de poluare-poluanţi
Sursele principale de poluare a apelor de suprafaţa si subterane sunt următoarele:
1.Apele uzate orasenesti ,provenite din gospodăriri, restaurante, hoteluri si buna parte din mica industrie reprezintă una din principalele surse de poluare.
2.Apele uzate industriale: provin din apele folosite in procesul tehnologic industrial.
3.Apele uzate de la crescătoriile de animale au in mare măsura caracteristici asemănătoare cu ale apelor uzate orasenesti.
4.Apele uzate rezultate in urma irigării terenurilor agricole: in special cu ape de suprafaţa ,sunt poluate cu fertilizatori organici, pesticide si multe altele.
5.Apele uzate provenite de la apele maritime sau fluviale: navele pot impurifica apele ,evacuarea rezidurilor lichide provenite din activitatea personalului navigant, pasagerilor sau animalelor transportate.
Impactul asupra mediului
Impactul pentru apele de suprafaţa si subterane poate fi grupat in doua mari categorii: sănătatea publica, afectata prin intermediul alimentarii cu apa, zonelor de agrement, piscinelor.


Powered by www.referat.ro

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.