Imparatul Ros - caracterizare

Trimis la data: 2013-09-20
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.34 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Imparatul Ros este personajul principal negativ al operei literare "Harap-Alb "de Ion Creanga.Imparatul Ros, care reprezinta seful sau conducatorul rau, despot si tiran. imparatul Ros, care, zice, cica era un om paclisit si rautacios la culme: nu avea mila de om nici cat de un caine.
El este un acru,carcotas,buclucas,un om rau dusmanos,manat de focul maniei-cand petitorii nedemni ii cer mana fetei- si al mandriei cand realizeaza ca fata sa era poate cea mai ravnita din tinut.In acelasi timp ea reprezenta si imposibilul care nu pute fi atins.

Numele nu este ales la nimereala ci evidentiaza trasatura lui de baza,adica culoarea rosie,culoarea focului.Avand in vedere ca in literatura latina si greaca veche focul arde intretinut fiind de mandrie si manie putem spune ca intreaga figura a imparatului Ros mocnea.

Acest simbol ca reprezentand sentimentul de manie , de suparare apare si in Biblie la "Facere": "Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.