Implementarea tehnologiei wireless in transporturi

Trimis la data: 2014-05-19
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 1
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 52kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Industria transporturilor este deosebit de interesata de adoptarea tehnologiei wireless in cadrul numeroaselor aplicatii, undeserverele bazate pe acest tip de comunicatii sunt cele mai potrivite.
Un management eficient al traficului se bazeaza pe sisteme de transport conectate prin retele care contribuie la cresterea sigurantei sidescongestionare.Intretinerea traficului de pe principalele artere se realizeaza cu dispozitive precum controllere de semnal, scannere video si camere video.
Cercetatorii de la Universitatea Bolognia au dezvoltat un sistem care va permite masinilor sa comunice informational intre ele in timpul deplasari
Noua tehnologie poate reduce blocajele din trafic si numarul accidentelor, dar se doreste ca in viitor sa existe un sistem de comunicare chiar si cu infrastructura drumurilor.Autovehiculele vor transmite automat un semnal de alarma altor vehicule daca apare ceata densa sau un petic de gheata si soferul este nevoit sa incetineasca pentru a evita accidente. Semnalul mai poate fi comunicat unei masini de urgente care ii va alerta pe toti conducatorii auto din zona astfel incat sa se evite orice coliziune.

Noua tehnologiei de comunicare vehicul - vehiculsau infrastructura - vehicul este deja in atentia unor concerne precum: BMW, Daimler-Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Nissan, Subaru, Toyota si Volkswagen. Sistemul de comunicatii vehicul - vehiculsi infrastructura - vehicul foloseste sistemul de telecomunicatii pe raza scurta, DSRC (DedicatedShort Range Communications) bazat pe tehnologia fara fir de tip WLAN.

Pentru comunicatiile cu unitatile stradale RSU (Road Side Units) va fi nevoie de o banda larga DSRC care functioneaza cu ajutorul tehnologiei wireless si poate transmite situatia traficului si alte informatii legate de autovehiculele care sunt in trecere. De asemenea autovehicule vor fi dotate cu tehnologia DSRC astfel incat fiecare masina sa poata transmite si receptiona informatiiastfel incat soferii sa nu faca mai nimic,transmisiile fiind total automate.

Schimbul de date intre autovehicule se va face prin intermediul unor retele!ad-hoc",iar conexiunile dintre undele radio se vor forma spontan intre autovehicule, ele vor putea actiona routere pentru inainta informatii catre alte autovehicule. Cu aceasta capacitate numita "multi-hopping" informatiile vor fi retransmise pe o distant de pana la un kilometru, chiar daca nu sunt amplasate RSU-uri. Dispozitivele RSU asigura confidentialitatea datelor ce sunt transmise intre masini
Cei de la General Motors a demonstrate ca o masina
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.