Importanta intocmirii bugetului de venituri si cheltuieli

Trimis la data: 2013-08-20 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 66 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 76kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Societatea comerciala "ROMVELO" SA LUDUS a fost infiintata in temeiul Legii nr.15 din 1990, fiind inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului J-26-7/1991.
Sediul social se afla la Ludus, str.1 Mai, nr.40, judetul Mures si nu are sucursale sau filiale in tara.
Societatea comerciala "ROMVELO"S.A LUDUS este organizata si functioneaza ca unitate economica cu personalitate juridica de societatea pe actiuni. Ea a fost infiintata in actuala forma juridica prin Hotararea Guvernului nr.1200 din data de 12 noiembrie 1990 si a fost inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului la data de 17 ianuarie 1991.

Din organigrama SC ROMVELO SA LUDUS se poate observa ca Adunarea Generala a Actionarilor decide politica ei economica si comerciala fiind organul de conducere al societatii. Gestiunea societatii este supravegheata de actionari si de comisia de cenzori.
Organul de decizie este deci Adunarea generala a Actionarilor care la inceputul exercitiului financiar aproba indicatorii economico-financiari prin intermediul Bugetului de venituri si cheltuieli care la randul sau este analizat si avizat de Consiliul de Administratie.

Consiliul de Administratie prin intermediul presedintelui care este directorul general, transmite datele din buget directorilor executivi care conduc, urmaresc si duc la indeplinire, prin birourile, compartimentele si formatiile de lucru din subordine, dispozitiile primite pentru realizarea indicatorilor economico-financiari in conformitate cu hotararile Adunarii generale a Actionarilor, potrivit specificului de activitate.

La randul lor compartimentele informeaza luna de luna Consiliului de Administratiei despre realizarea indicatorilor privind productia obtinuta, volumul desfacerilor si incadrarea in indicatorii economico-financiari stabiliti prin hotararile Adunarii Generale a Actionarilor dupa cum urmeaza: compartimentul comercial - prin intermediul caruia societatea aprovizioneaza procesul de productie precum si desfacerea productiei obtinute, pune la dispozitie compartimentului financiar in primul rand documentele privind aprovizionarile cu materii prime iar prin desfacerea produselor finite furnizeaza acesteia documentele privind vanzarile.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.