Impozitul pe mijloacele de transport

Trimis la data: 2010-06-25
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 8.22 / 10
Downloads: 0
Autor: Vali tudose
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
. Orice persoana care are in proprietate un mijloc de transport care trebuie inmatriculat in Romania datoreaza un impozit anual pentru mijlocul de transport.
2. Impozitul pe mijloacele de transport este anual si se stabileste in suma fixa pentru mijloace de transport, remorci, semiremorci, rulote, mijloace de transport pe apa.
3. Impozitul pe mijloacele de transport se stabileste pe baza declaratiei de impunere depusa de contribuabili in baza Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si se plateste anual, in doua rate egale, astfel: pana la 31 martie si 30 septembrie inclusiv.
Impozitul anual pe mijlocul de transport, datorat aceluiasi buget local de catre contribuabili, persoane fizice si juridice, de pana la 50 lei inclusiv, se plateste integral pana la 31 martie. In cazul in care proprietarul detine in proprietate mai multe mijloace de transport , pentru care impozitul este datorat aceluiasi buget local, suma de 50 lei se refera la impozitul pe mijlocul de transport cumulat al acestora .

4. Impozitul pe mijloacele de transport se datoreaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care au fost dobandite, indiferent sub ce forma (data dobandirii poate fi : data mentionata in actul respectiv in cazul actelor notariale ; data dobandirii este data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti, in cazul hotararilor judecatoresti ; data facturii ; data contractului de vanzare-cumparare sub semnatura privata).

5. Scaderea impozitului pe mijloacele de transport se face in cazul instrainarii sau radierii in timpul anului din evidenta fiscala, incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care a aparut instrainarea sau celei in care mijloacele de transport sunt scoase din functiune pe baza documentelor care atesta aceasta situatie.
6. Orice persoana care dobandeste/instraineaza un mijloc de transport sau isi schimba domiciliul /sediul /punctul de lucru are obligatia de a depune o declaratie fiscala cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza teritoriala isi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, in termende 30 de zile inclusiv de la modificarea survenita .

7. Depunerea cu intarziere a declaratiei pentru stabilirea impozitului pe mijloacele de transport sau nedepunerea acestei declaratii de catre contribuabilii persoane fizice si persoane juridice se sanctioneaza conform prevederilor legale in vigoare. 8. Pentru neplata la termen a impozitului pe mijloacele de transport se datoreaza majorari de intarziere conform prevederilor legale.- Impozitul pe mijloacele de transport pentru persoanele fizice si juridice :

1) In cazul oricaruia dintre urmatoarele autovehicule, impozitul pe mijlocul de transport se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a acestuia, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 de cm3 sau fractiune din aceasta cu suma corespunzatoare din tabelul nr.13.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.