Impozitul pe venituri realizat de microintreprinderi

Trimis la data: 2015-07-15 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: tunde_3 Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In scopul asigurarii unor venituri mai ridicate la bugetul de stat si pentru simplificarea evidentei asupra operatiunilor efectuate de unii agenti economici care au o activitate redusa din punct de vedere valoric, a fost instituit de catre Ministerul Finantelor impozitul asupra veniturilor realizate de microintreprinderi.AC
Pentru a intra sub incidenta acestui impozit, persoanele juridice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii:
a) Au inscris in obiectul de activitate productia de bunuri materiale, prestarea de
servicii si/ sau comertul.

c) Au realizat venituri reprezentand echivalentul in lei de pana la 100.000 euro
inclusiv. Pentru incadrarea in cerinta privind nivelul veniturilor se au in vedere datele financiar - contabile din balanta de verificare pentru luna decembrie a anului anterior sau datele financiare din contul de profit si pierderi pentru microintreprinderi - O.G. nr. 24/2000.
d) Au capital integral privat. Prin capital privat se intelege faptul ca capitalul
social este detinut in intregime de persoane altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice.

Aceste conditii trebuie indeplinite cumulativ, la data de 31 decembrie a anului precedent. Incadrarea in categoria microintreprinderilor este optionala. Astfel, in cazul in care persoanele juridice platitoare de impozite pe profit indeplinesc toate conditiile de mai sus pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor la inceputul anului prin depunerea unei declaratii referitoare la optiunea lor pana la 31 ianuarie a anului.

In cazul in care societatea se infinteaza in cursul anului, poate opta
pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor in anul fiscal de infiintare, daca la data inregistrarii indeplineste conditiile referitoare la obiectul de activitate si capital si daca in 60 de zile de la inregistrare indeplineste conditia referitoare la numarului de salariati.

ATENTIE!In cazul in care, in cursul anului fiscal, una dintre conditiile impuse pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor nu mai este indeplinita, contribuabilul are obligatia de a pastra pentru anul fiscal respectiv regimul de impozitare stabilit pentru microintreprinderi, urmand ca, in anul urmator, sa aplice impozitul pe profit, fara posibilitatea de a reveni din anul urmator la impunerea ca microintreprindere, chiar daca ulterior indeplineste conditiile prezentate anterior. Ulterior nu exista posibilitatea de a mai reveni la incadrarea in categoria microintreprinderilor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.