Impozitul si taxa pe teren

Trimis la data: 2010-04-11 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Olivia Matei Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Impozitul/taxa pe teren este anual si se datoreaza in suma fixa pe metru patrat de teren, in mod diferentiat, in intravilanul si extravilanul localitatilor. Se stabileste luand in calcul numarul de metri patrati de teren, rangul localitatii si zona si/sau categoria de folosinta a terenului. 2.Impozitul/taxa pe teren se stabileste pe baza declaratiei de impunere depuse de contribuabili conform Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si se plateste anual, in doua rate egale, astfel: pana la 31 martie , respectiv 30 septembrie inclusiv.

3. Impozitul/taxa pe teren se calculeaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care acestea au fost dobandite, indiferent sub ce forma (data dobandirii poate fi: data mentionata in actul respectiv in cazul actelor notariale; data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti, etc.).
4. Scaderea impozitului pe teren se face incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a produs modificarea.

5. Contribuabilii sunt obligati sa depuna declaratie de impunere la Serviciul Public Finante Locale Ploiesti in termen de 30 de zile de la data dobandirii terenurilor, de la data cand incheie contract de administrare, folosinta, concesiune, inchiriere a terenurilor proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ teritoriale, de la data cand intervin schimbari privind domiciliul sau sediul, de la data cand se realizeaza lucrari ce conduc la modificarea impozitului pe teren sau de la data cand intervin schimbari privind situatia juridica a contribuabilului ce conduc la modificarea impozitului pe teren, mentionand faptul ca aceeasi obligatie de depunere o au si contribuabilii care instraineaza terenuri.

6.Pentru depunerea cu intarziere a declaratiei pentru stabilirea impozitului pe teren sau pentru nedepunerea acestei declaratii contribuabilii persoane fizice sau persoane juridice sunt sanctionati conform prevederilor legale in vigoare.
7. Pentru neplata la termen a impozitului pe teren se datoreaza majorari de intarziere conform dispozitiilor legale.

1) Impozitul/taxa pe teren este anual si se datoreaza de catre contribuabili pentru terenurile aflate in proprietatea lor, precum si pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ teritoriale, date in administrare, folosinta, concesiune, inchiriere indiferent de locul unde sunt situate si de destinatia acestora.

2) Sunt proprietari de terenuri si acei contribuabili carora in conditiile Legii nr.18/1991 - Legea fondului funciar si ale Legii nr.1/2000 cu modificarile si completarile ulterioare li s-a constituit ori reconstituit dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole, de la data punerii in posesie constatata prin procese-verbale, fise sau oricare alte documente de punere in posesie chiar daca nu este necesar titlu de proprietate.

3) In cazul unui teren amplasat in intravilan, inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta terenuri cu constructii, impozitul pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare prevazuta in tabelul nr.7.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.