In Nirvana de Ion Luca Caragiale - apartenenta la textul publicistic

Trimis la data: 2013-12-08
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 7.25 / 10
Downloads: 2
Autor: andrei49
Dimensiune: 16kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Textul publicistic este prezent in lucrarile care contin informatii asupra unor obiecte, fenomene, fapte, investigatii, cercetar etc, cu alte cuvinte, in lucrarile stiintifice; comunicarea este lipsita de incarcatura afectiva; accentul cade pe comunicare . functia limbajului predominanta este cognitiva;
Textul ,,In Nirvana'' este scris de Ion Luca Carageale prozator si publicist ( redactor la Timpu).Publica in ziarul Constitutional din iunie 1889 cu prilejul mortii lui eminescu articolul ,,In Nirvana''

Carageale stie de la Mihai Pascali de existent unui baiat din trupa cu calitati exceptionale, care citeste pe Schiller, compune poezii , munceste ( pe care doreste sa il cunoasca) Tanarul nu este nimeni altul dacat Mihai Eminescu remarcabil prin frumusetea fizica , lipsa viciilor, preocuparile culturale.

Textul este nonfictional , informativ, are referent real si anume ,,moartea lui Eminescu''. Are scop informativ, destinatari ( oamenii dornici de informatie).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.