In mijlocul lupilor, ritualul de initiere

Trimis la data: 2015-09-21
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: sheese09
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Atitudinea contradictorie a satenilor si curiozitatea magistratului fata de un "tip uman iesit din comun" il determina pe acesta sa-i faca o vizita vanatorului. Primul contact al judecatorului cu luparul incolteste in sufletul sau o dorinta de cunoastere, de deslusire a misterului care facea ca totul sa para ireal "se pricepea sa vorbeasca si sa se inteleaga cu lupii", "Eu m-am nascut si am crescut intre catei de lup, cu care mancam alaturi, cu care ma jucam" stabilind o legatura intre om si animal.
Lipsa elementului feminin "Nevasta mea e-o tufa scorburoasa din padure", fixeaza un univers lipsit de viata, sentimentele de afectiune fiind inlocuite cu dorinta de perfectionare a tehnicilor de vanatoare. Femeia reprezinta un element care are un rol important in casa, dandu-i un aer familiar si calduros de care Luparul nu are nevoie deoarece el trebuie sa se identifice cu prada si sa fie intr-o continua comuniune cu natura, femeia reprezentand un element care il distrage.

O alta etapa a ritualului de initiere este cunoasterea barlogului, un microunivers magic ce reprezinta refugiul, izolarea de societatea moderna care ii marginalizeaza pe cei care nu le respecta legile.
Primul cadru care fixeaza casa Luparului, prezinta un spatiu saracacios, o coliba care apartine unui om batran, care a fost candva vanator " Pretutindeni blani de ursi, de lupi, de caprioare". Cel de-am doilea cadru prezinta un alt "barlog".

Peretii casei erau pictati cu simboluri primitive si picturi rupestri, casa semanand cu pestera unui vanator primitiv. Acele simboluri reprezinta initierea jucatorului in tainele ritualului sacru. Luparul nu il lasa pe magistrat sa priveasca picturile mai indeaproape deoarece omul modern nu are capacitatea de a intelege sacralitatea naturii, iar acest lucru i-ar distruge magia.
Drumul spre cunoastere este reprezentat de drumul parcurs de Lupar si magistrat avand ca scop initierea in tainele magiei si perfectionarea instinctelor

"Am mers ca doua ceasuri urcand si coborand damburi", "dar omul m-a ocolit in loc sa-si incurce cu fiarele pista".
Dupa ce urca in copac Luparul, "vrajitor de lupi", cheama din departere fiarele. Contactul pe care il are judecatorul cu fiarele atrage dupa sine o multime de intrebari "Ce le spunea omul?", "Le povestea ceva?", "ii certa?" , lucru care demonstreaza ca pentru el ritualul este "o reprezentatie de circ" neintelegand profunzimea actului in sine.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.