Incercarea masinilor dupa reparare

Trimis la data: 2018-02-26
Materia: Automatica
Nivel: Liceu
Pagini: 9
Nota: 8.83 / 10
Downloads: 0
Autor: razvan147
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuprins:

1. Incercari intermediare
2. Incercari finale
a. Incercarea la incalzire
Metoda termometrelor
Metoda rezistentei
b. Incercari de izolatie
Incercarea izolatiei infasurarii fata de corpul masinii si a izolatiei intre bobine
Incercarea izolatiei intre spire
c. Incercarea de mers in gol
Masinile electrice noi sau reparate se supun unor incercari de control care au ca scop stabilirea concordantei parametrilor masinii cu prevederile standardelor in vigoare, ca si determinarea acelor caractreistici si parametri, care, desi nu sunt normalizati, au valoare impotranta pentru exploatare.

Pentru exemplificarea modului de efectuare a principalelor incercari, in cele care urmeaza se vor descrie incercarile ce se efectueaza la masinile reparate. Incercarile masinilor electrice se fac atat in timpul executiei sub forma de incercari intermediare, cat si asupra masinilor montate sub forma de incercari finale.

O parte din incercarile finale sunt comune tuturor masinilor electrice, iar altele sunt specifice fiecarui tip de masina. Probele ce se efectueaza la aceste incercari, precum si in ordinea lor sunt stabilite prin standarde.

1. Incercari intermediare

Incercarile intermediare, care cuprind verificari mecanice si electrice, se fac in cursul procesului de fabricatie sau de raparatii asupra partilor componente ale masinii. Aceste incercari au drept scop sa asigure ca subansamblul respectiv va functiona normal in ansamblul masinii electrice.

Prin incercari mecanice se verifica corespondenta dintre piesa executata si desenul de executie, se incearca calitatea materialelor etc.

Deoarece incercarile intermediare mecanice se rezuma in general, la verificarile de dimensiuni si d0e ansamblari, nu vor fi tratate in cadrul acestui capitol.

In cele ce urmeaza se vor arata cateva incercari de buna executie a infasurarilor.

O infasurare executata pentru prima oara sau reparata, poate fi considerata buna numai dupa ce incercarile masinii vor fi dat rezultate bune.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.