Incoterms grupul C

Trimis la data: 2014-03-12 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: gums05 Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Termenul Incoterms reprezinta o abreviere a sintagmei International Commercial Terms (termeni de comert international). Incoterms reprezinta un ansamblu de reguli si principii acceptate in plan international, care guverneaza modul in care se desfasoara comertul international de marfuri sub aspectul transportului de marfuri de la exportator/vanzator la importator/cumparator si al formalitatilor vamale specifice. Incoterms explica totodata si modul in care sunt divizate costurile si riscurile partilor implicate.

Termenii grupul "C" impun obligatia vinzatorului de a incheia contractul de transport in conditii obisnuite, pe propriul cont. De aceea dupa indicarea termenuli "C" corespunzator e nevoie de a indica punctul pina in care vinzatorul este obligat sa achite transportul si cheltuielile aferente. In conformitate cu termenii CIF si CIP in obligatiile vinzatorului intra, de asemenea, efectuarea asigurarii si achitarea cheltuielilor aferente.

Dat fiind faptul ca punctul repartizarii cheltuielilor se afla in tara de destinatie, termenii grupului "C" adesea sunt gresiti considerate ca fiind contracte de sosire, in conformitate cu care vinzatorul suporta toate riscurile si cheltuielile pina in sosirea de fapt a marfii in punctul convenit. De aceea este nevoie de a sublinia ca termenii grupului "C" au aceeasi natura juridica ca si termenii "F", adica vinzatorul executa contractul in tara descarcarii sau a cele de expediere. Astefel, contractele de vinzare-cumparare incheiate in conditiile termenilor grupului "C", ca si termenilor grupului "F" intra in categoria contractelor de transport.

Pentru natura juridica a contractelor de transport este caracteristic faptul ca in obligatiile vinzatorului intra achitarea cheltuielilor obisnuite de transport pentru transportarea marfurilor pina in portul convenit, in baza directiei obisnuite, pe cind cumparatorul suporta riscul pieirii sau deteriorarii marfii, precum si cheltuielile suplimentare aparute in urma evenimentelor ce au avut loc dupa transmiterea corespunzatoare a marfii spre transportare.

Astfel termenii grupului "C" spre deosebire de ceilalti termeni contin doua puncte-cheie: 1) ce arata punctul pina in care vinzatorul este obligat sa incheie un contract de transport si sa suporte cheltuielile aferente acestuia, si 2) ce arata punctul repartizarii riscurilor. De aceea este nevoie de a da dovada de o maxima prudenta la marirea obligatiilor vinzatorului conform termenilor grupului "C".

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.