Incotro tehnologia enzimelor?

Trimis la data: 2015-02-20
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristian_S
Dimensiune: 40kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Exista numeroase directii in care se aplica astazi tehnologii enzimatice si care ocupa primul loc in cercetarea si dezvoltarea biotehnologiilor. In fapt, astazi doar relativ putine enzime sunt disponibile pe scara mare (cantitati mai mari de kg) si adecvate pentru aplicatii industriale. Exista astfel o serie de cai prin care se pot aborda aceste deficient. Cele mai larg utilizate sunt:
1. Noi enzime sa fie gandite in mediul natural si prin selectia de tulpini microbiene potrivite;
2. Enzimele industriale a caror tehnologie de obtinere a fost deja stabilita sa poata fi utilizate prin conceperea unui larg numar de modalitati;
Fiecare dintre aceste domenii are o larga si in continua extindere literatura de specialitate. Unele dintre progresele din ultima perioada se pot considera ca apartin probabil mai degraba altor domenii ale stiintei. Astfel, dezvoltarea imbunatatirii prin genetica a enzimelor este in general realizata de specialistrii in biologie moleculara in timp ce proiectarea si sinteza unor catalizatori similari enzimelor este alocata chimistilor organicieni.

Insa, ambele grupuri de cercetatori mentionati, au ca baza stiinta furnizata lor de catre tehnologiile in enzimologie.
Unele aspecte ale problemelor mentionate aici se discuta in continuare.
Multe enzime sunt total nespecifice pentru substraturile lor naturale. S-a demonstrat ca unele enzime pot cataliza reactii complet diferite fata de cele considerate ca reactiile lor normale si reflectate in denumirea si numarul lor dat de EC (Enzymology Commission). Uneori este necesar ca enzima sa fie plasata intr-un mediu neobisnuit pentru ca ea sa-si etaleze noi activitati.

Astfel, lipazele actioneaza ca transesteraze in medii ne-apoase. In unele cazuri, aceste schimbari de mediu nu sunt necesare pentru a se descoperi noi proprietati. Cateva exemple a unor astfel de situatii:
Glucoz-oxidaza (EC 3.2.1.20) este specifica pentru substratul sau D-glucoza, dar foarte nespecific in alegerea oxidantului, desi in mod normal acesta este oxigenul molecular. De exemplu a fost stabilit ca benzochinona este de asemenea un eficace substrat acceptor de electroni pentru aceasta enzima:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.