Incurajarea activitatilor turistice

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Agroturismul este o imbinare a activitatilor agricole cu serviciile turistice in interiorul unei gospodarii agricole sau ferme, ce constituie o solutie complementara de suplimentare a veniturilor din agricultura, cu efecte pozitive atat de natura economica cat si sociala, ce presupune contactul turistului cu activitatile gospodaresti, si asigurarea partiala a hranei din produse locale.

Pentru investitii in structuri de primire turistice altele decat cele de agro-turism nivelul de confort si calitatea serviciilor prestate trebuie sa fie echivalent cu minimum 3 margarete (definite in conformitate cu legislatia nationala).
Pentru investitiile in agro-turism structura de primire turistica trebuie sa atinga nivelul de confort si calitate a serviciilor aferente echivalent cu minimum 1 margareta (definite in conformitate cu legislatia nationala).

o construirea si modernizarea infrastructurii aferente capacitatilor de cazare precum sisteme de apa/apa uzata, achizitionare de echipamente de producere a energiei din surse regenerabile, etc.
ia� Investitii in activitati recreationale
o investitii legate de activitati recreationale precum ex: alei pentru plimbari, spatii de campare, plimbari cu mijloace de transport traditionale, adaposturi pentru vreme nefavorabila etc.
o investitii legate de activitati sportive precum alei de ciclism; ciclism montan, trasee pentru echitatie inclusiv prima achizitie de cai (cu exceptia celor de cursa) in scop turistic si asigurarea adaposturile acestora (ca parte din valoare eligibila a proiectului), rafting, alpinism, etc.

De asemenea, pentru toate tipurile de actiuni, vor fi sustinute cheltuielile cu achizitionarea de utilaje si echipamente hardware, soft-uri, inclusiv costurile de instalare si montaj si costurile generale legate de intocmirea proiectului.
Vor fi decontate si cheltuielile cu arhitectii si inginerii, consultanta, studii de fezabilitate, achizitia de patente si licente, in limita unui procent de 10% din valoarea totala a proiectului, iar pentru proiectele care nu prevad constructii in limita a 5%.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.