Indicatii, contraindicatii in implantologie

Trimis la data: 2010-07-13
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 1
Autor: Madalina Jitea
Dimensiune: 17kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Se recurge la implante atunci cind protetica conventionala, clasica nu confera avantajele functionale, estetice, psihologice , eventual economice pacientului. Nu se va practica o 'implantologie agresiva' ci aceasta se va lua in considerare numai in cazul esecului proteticii conventionale, iar pacientul trebuie informat despre aceste aspecte.
Indicatiile se refera atit la utilizarea implantelor in practica stomatologica, cit si la utilizarea diferitelor tipuri de implante in diverse situatii clinice.
examene radiografice: ofera date cu privire la inaltimea, grosimea procesului alveolar, prezenta de procese patologice, relatiile cu sinusul maxilar, fosele nazale, canalul mandibula, gaura mentoniera, dintii vecin. Se utilizeaza radiografii: periapicale: se fac aproximativ 20 de filme retroalveolare pentru a cuprinde in intregime cele doua arcade dento-alveolare;

panoramice: permit o evaluare de ansamblu a starii osului. Sunt folosite si la proiectarea localizarii si dimensiunii implantului cu ajutorul unor folii transparente care prezinta serii calibrate de desene ale implantelor.teleradiografia de profil: ofera date despre osul cortical si spongios disponibil, fara distorsiuni;ocluzale: date despre osul disponibil in sens V-O;CT: in situatii speciale, pentru determinarea cantitatii, calitatii osului alveolar
compact, spogios, in regiunile maxilare, mandibulare.

Examene radiografice se practica si postoperator: imediat dupa interventie pentru verificarea insertiei, pozitiei implantului; ulterior pentru urmarirea reparatiei osoase, evolutiei, succesului se practica radiografii anual. Se utilizeaza in special radiografii retroalveolare ortoradiale, pentru zona posterioara, si filme panoramice, pentru o vedere de ansamblu.modele de ceara a viitoarei lucrari protetice fixate pe implante. Ajuta la stabilirea obiectivelor functionale, estetice si la comunicarea, consultarea cu pacientul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.