Indiferenta sustine violenta

Trimis la data: 2011-11-20
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.26 / 10
Downloads: 2189
Autor: Sorin
Dimensiune: 10kb
Voturi: 149
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cu parere de rau, traim intr-o lume plina de ura, de violenta si o multime de vicii. Cu toate acestea, raminem indiferenti si continuam sa "supravietuim" in aceasta lume, de parca totul este minunat si nu avem frica de nimic. Insa sunt astfel de persoane ce ne lumineaza mintile, ne deschid ochii, ne largesc orizonturile si ne readuc din nou la realitate.
Dimineata, fiecare din noi se trezeste cu dispozitia minunata si cu zimbetul pe buze. Insa seara e ceva de nedescris. Avem impresia ca traim intr-un infern. Privind stirile la televizor, la calculator, citind ziare uneori nu putem crede in ceea ce auzim, vedem sau citim. La stiri se vorbeste doar despre asasinari, teracte, teroristi.

Retelele sociale sunt suprapline de cuvinte necenzurate, de organizatii extreminste. Toate aceste organizatii si stiri sunt pline de violenta.
Trebuie sa scapam de violenta o data pentru totdeauna. Sa ne gindim la generatiile urmatoare si la noi, generatia ce va conduce lumea peste ceva timp. La intrebarea "Cum iti imaginezi viata in viitor?" de obicei toti se viseaza milionari si ca au parte de cele mai luxoase daruri ale vietii. Sa speram... dar e putin probabil.

Daca nu vom intreprinde nici o actiune impotriva "Raului" si impotriva "Violentei", atunci acea viata luxoasa, la care majoritatea visau in 2011, intr-adevar va ramine un vis in 2031.Gindindu-ma la aceste lucruri, ma ingrijorez despre viitorul meu si al copiilor mei. Intr-adevar, doresc sa-i asigur familiei mele un viitor fara griji si un viitor fericit.

Insa, pentru a avea parte de un viitor fericit, trebuie sa cistigam lupta impotriva raului. In principiu, aceasta lupta poate sa dureze o vesnicie, dar putem scadea procentul influentei sale asupra omenirii. Ma bucura faptul, ca incetul cu incetul, raul dispare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.