Indiferenta sustine violenta

Trimis la data: 2008-11-20 Materia: Psihologie Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 11
Autor: Fanel Dimensiune: 6kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Indiferenta sustine violenta
Din cărţi şi din moşi-strămoşi ştim că violenţa e aceea ce "alungă" pacea, făcîndu-i pe oameni să se urască între ei sau,în cel mai rău caz,să se omoare unul pe altul.De multe ori ne aflăm în cazul cînd vedem pe vreun individ ce-l tachinează sau de multe ori bate pe alt copil mai mic ori de vărsta sa.
Indiferenta sustine violenta

Indiferenta sustine violenta

În acest moment tot curajul şi mîndria noastră de parcă ar dispărea,iar noi nu putem face nimic decît să privim.

Indiferenta sustine violenta
De exemplu mergem noaptea pe stradă,iar într-un colţ cineva loveşte,cu dispreţ,pe alt cineva.Atunci noi ce facem?Privim cu frică şi mergem mai departe ori o luom la fugă.Astfel se întîmplă cu mii de oameni în fiecare zi.

Indiferenta sustine violenta
În alte cazuri privim doar cu indiferenţă la aceste abuzuri,spunîndu-ne în gînd,,Nu am nimic cu ei”.Însă indiferenţa are acelaşi sfîrşit ca şi violenţa sau, mai bine spus,indiferenţa susţine violenţa.

Indiferenta sustine violenta
Există trei tipuri de violenţă:violenţa fizică,violenţa emoţională şi cea sexuală.La violenţa fizică putem fi supuşi în orice moment,de exemplu cînd eşti bătut de alt copil mai mare sau tras de păr,de urechi,cînd eşti scuturat de un matur sau impus la munci grele ce depăşesc capacităţile tale fizice.

Indiferenta sustine violenta
De exemplu să luom un caz real:un copil rămîsese acasă şi nu făcuse nimic din ceea cei spuse mama sa,în plus a mai stricat şi o vază.Cînd s-a întors maica sa de la lucru,fiind stresată,şi încă văzînd această boroboaţă,ia ars trei perechi de palme şi l-a încuiat în camera sa.

Tatăl,văzînd toate acestea ,rămîsese indiferent şi plecase să privească televizorul.Însă cu bătaia şi cu orice altă formă a violenţei nu poţi rezolva problemele personale,ci din contra,îţi faci mai multe,şi nu poţi învăţa,în acest mod,un copil fapte frumoase.

Chiar dacă acest copil va face ceia cei spui şi se va comporta frumos,el va face aceasta din frică şi nu din propriile intenţii.Al doilea tip e violenţa emoţională.Cu ea ne întîlnim cel mai des,de exemplu acasă,cînd părinţii ne ceartă,la şcoală,cînd nu ne pregătim temele şi profesorii ne spun vorbe urîte,un coleg sau alt copil străin te ofensează etc.

Cu acest tip de violenţă e cel mai greu de ,,luptat”,iar singurul mijloc de scăpare sunt cei mai mari sau prietenii,iar dacă ei vor rămîne indiferenţi ,după ce ai fost supus acestor abuzuri,putem spune că violenţa emoţională nu poate fi oprită.Dar cred că cel mai grav tip de violenţă e cea sexuală,care e pedepsită cu închisoarea.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.