Industria alimentara

Trimis la data: 2009-02-17
Materia: Agronomie
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 7.69 / 10
Downloads: 17
Autor: Ana maria
Dimensiune: 7kb
Voturi: 102
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Legea 90 din 1986-legea protectia muncii.Protectia muncii constituie un ansamblu de activitati institutionale avand ca scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea activitati de munca,apararea vieti integritati corporale si sanatatii salariatilor si altor persoane participante la procesul de munca.
Ministru muncii si protectiei sociale si ministru sanatati organizeaza si contacteaza, dar si coordoneaza activitateade protectie a muncii.
Sunt afectiuni care se produc ca urmare a exercitati meseriei sau profesiei cauzate de factori nocivi, chimici sau biologici, caracteristici locului de munca precum si solicitarea diferitelor organe sau sisteme ale organismului unui proces de munca. Este cunoscut faptul ca in industria alimentara bolile profesionale determinate de factori nicivi: fizici, chimici biologici.

Generali de procesul de munca afecteaza sanatatea personalului in lenta marita. Bolile profesionale a caror declarare, cerceteaza si evidentiaza sunt obligatorii sunt declarate in 24 de entitati vorbite, dintre acestea in industria alimentara sunt:

Asmul bronsic: - in morarit, panificatie,industria extractive.
Bronsita acuta:- in industria extractivo dar si in panifgicatie.
Surditatea:- in ateliere de reparitie, sectii de curatire, silozuri centrifugare.

Examinarea radiologica pulmonara si de laburator tuberculina. Pentru femei se va face o examinare clinica unde se va procesa slabirea fiziologica si de graviditate precum si alaptarea pentru stabilirea compatibilitati cu locul de munca. Controlul medical periodic se efectueaza obligatoriu intregului personal angajat sau care intra in contact cu procesul de munca.

In functie de factori de risc in care sunt expuse persoanele periodicitatea controlului medical este de la 3 luni la 3 ani. Obligatia controlului medicale revine angajatului cat si agentului economic. Pentru descoperirea incompabilitati in prestarea de sanatate si cerintele unor locuri de munca. Bolile profesionale se instaleaza de multe ori la persoane cu sensibilitate la anumite noxe sau la persoane cu afectiuni netratate.

NECESITATEA APLICARII TRATAMENTELOR TEHNICE
Tratamentele tehnice aplicate in industria carnii sunt reprezentate de: pasteurizare, blansare, (oparire) fierbere, sterilizare, prajire, frigere, coacere, deshitratare. Scopul urmarit in tratamrntele tehnice de a face procesul apt pregatit pentru prelucrarea tehnologica.

Intarirea musculaturii carnii pentru mentinerea formeii si imbunatatirea aromeii.
-fierberea sosurilor destinate fabricarii conservelor.
-deshitratarea carnii destinate obtinerii unor concentrate alimentare.
-de a face procesul apt pentru consumarea imediat pentru acestea se aplica afumarea pasteurizarea frigerea.
-de a pastra procesul pe o perioada mai lunga de timp.

DEFINITII ALE PRINCIPALELOR TRATAMENTE TEHNICE

Blansarea: (oparire) este un tratament termic de scurta durata si consta in mentinerea carnii pentru o durata de 5-10 min in apa la o temperatura mai mica de o 100 C = T *85 - 95 C.

Pasteurizarea: in cazul preparatelor neambalate se realizeaza fie in apa fie in atmosfera de abur saturat. Pasteurizarea trebuie sa realizeze cel putin 70 C timp de minim 10 min. Temperatura mediului de pasteurizare este de 75 - 85 C.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.