Industria hoteliera

Trimis la data: 2015-05-17
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_D
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cazarea reprezinta, in derularea prestanCei turistice, etapa urmatoare transportului ci intrunecte atributele unei componente cu existenCa de sine statatoare. Serviciul de cazare vizeaza, prin conCinutul sau, crearea condiCiilor ci confortului pentru adapostirea ci odihna calatorului. El este produsul a ceea ce numim industria hoteliera, sector ce, in accepCiunea actuala, inglobeaza ansamblul activitaCilor desfacurate in spaCiile de cazare. Serviciul de cazare se prezinta ca o activitate complexa ce decurge din exploatarea capacitaCilor de cazare ci este alcatuit dintr-un grupaj de prestaCii oferite turistului pe timpul ci in legatura cu ramA"nerea lui in unitaCile hoteliere.
Turismul se poate dezvolta satisfacator numai in situaCia in care exista suficiente posibilitaCi pentru odihna ci cazarea vizitatorilor. De aceea, dintre serviciile turistice de baza, serviciile hoteliere condiCioneaza in cel mai inalt grad volumul activitaCii turistice, deci anumite categorii de vizitatori nu recurg intotdeauna la serviciile obiectivelor de cazare.

CapacitaCile de cazare cuprind totalitatea formelor capabile de gazduire (innoptare) cum sunt: hoteluri, moteluri, hanuri, cabane, popasuri turistice, vile, sate de vacanCa, camine, campinguri, casuCe, tabere de vacanCa etc., care asigura odihna turictilor pe o anumita durata de timp, in baza unor tarife determinate. In practica turistica internaCionala se cunosc mai multe criterii de clasificare a obiectivelor de cazare. Astfel, dupa structura reCelei de cazare pot fi distinse forme de cazare de baza (hotelul, motelul, hanul turistic, vila) ci forme complementare de cazare (popasul turistic, satul de vacanCa, camine) care se folosesc acolo unde staCiunea nu dispune de o reCea de baza suficienta.

Industria hoteliera, considerata in cele mai multe Cari ca o activitate distincta a economiei, are ca domeniu de referinCa totalitatea proceselor desfacurate in unitaCile de cazare in legatura cu primirea, sejurul ci plecarea calatorului. ConCinutul industriei hoteliere a evoluat paralel cu dezvoltarea capacitaCilor de cazare ci implicarea lor in activitatea turistica imbogaCindu-se cu noi funcCii ci forma de prestaCii.

Legatura dintre activitatea turistica ci industria hoteliera este insa mult mai complexa ci de profunzime. Pe de o parte, industria hoteliera se dezvolta ca urmare a crecterii circulaCiei turistice ci pe de alta parte, dezvoltarea turismului insaci este condiCionata de existenCa unor spaCii de cazare, de nivelul lor de echipare, de calitatea ci varietatea serviciilor oferite.
Se ctie ca, pe lA"nga atracCia exercitata de un obiectiv turistic, amenajarile auxiliare legate, in principal, de condiCiile de odihna ci agrement contribuie in mod hotarA"tor la prezenCa turictilor in zona respectiva.

Industria hoteliera ii revine sarcina asigurarii acestor condiCii devine un factor important de promovare a turismului, de crectere a circulaCiei turistice ci a duratei medii a sejurului.
Valorificarea superioara a patrimoniului turistic prin atragerea in circuitul economic a diferitelor zone reprezinta o alta latura a aportului industriei hoteliere la dezvoltarea turismului ci indirect a intregii economii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.