Infiintare euroferma zootehnica in satul Santejude - Comuna Taga - judetul Cluj

Trimis la data: 2014-01-23 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 29 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: bordi Dimensiune: 51kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Grajdul va fi de asemenea dotat cu o sala de muls cu trei posturi, mulsul va fi centralizat la conducta, laptele muls neintrind in contact cu aerul, fiind transferat direct in tancul de racire.Tancul va permite pastrarea calitatilor fizico chimice si microbiologice ale laptelui.In interiorul grajdului de asemenea vor exista spatii pentru cazarea tineretului de inlocuire si a viteilor nou nascuti.Proiectul adapostului va respecta normele UE de spatiu si volum de aer pe cap de animale si va avea spatii adecvate pentru depozitarea purinului si gunoiului.

Pentru purin vor exista bazine pentru colectarea purinului, iar pentru depozitarea gunoiului va exista o platforma betonata.Rasa de vaci Simmental( Fleckviech) va permite obtinerea unor productii mari de lapte, ceea ce va face din aceasta euroferma o sursa generatoare de profit.De asemenea proiectul va asigura un flux tehnologic optim in ferma.Realizarea acestei euroferme va reprezenta un model de dezvoltare pentru agricultura din zona.

Descrierea fluxului tehnologic
Asigurarea bazei furajere se va face prin cultivarea suprafetelor de teren aflate in arenda astfel incit sa se produca furaje de calitate si in cantitatea suficienta. In asigurarea bazei furajere se vor folosi metode adecvate de producere si conservare a furajelor astfel incit furajele sa fie de cea mai buna calitate si sa puna la dispozitia animalelor principiile nutritive necesare.

Animalele vor beneficia de actiunea favorabila a factorilor de mediu.
Furajarea animalelor se va face cu ajutorul unui mijloc hipo.
Furajarea se va face pe ratii furajere bine intocmite care sa raspunda necesarului de intretinere si de productie pentru fiecare animal in parte functie de starea fiziologica in care se afla.Adaparea se va face la discretia animalului utilizind adapatori cu izolatie termica care sa permita pastrarea unei temperaturi constante pentru apa potabila.
Evacuarea dejectiilor se va face manual sau mecanizat, urmand ca dejectiile solide fie depozitate pe platforma de dejectii solide, iar dejectiile solide se vor colecta in bazinul de purin printr-o rigola colectoare.

Purinul si gunoiul de grajd vor reprezenta principalii factori de fertilizare a solului permitind astfel obtinerea unor productii mari de furaje fara utilizarea ingrasamintelor chimice.Mulsul va fi efectuat in sala de muls special destinata acestui scop laptele fiind condus din ugerul animalelor direct in tanc limitindu-se astfel posibilitatile de poluare microbiana.

Intretinerea tineretului va fi organizata astfel:
- viteii nou nascuti vor fi intretinuti in cusete individuale pina la virsta de 3 saptamini, vor fi alimentati cu colostru in primele 3 zile de viata iar apoi cu lapte pana la 20 de zile.Pana la 90 de zile viteii vor fi alimentati cu inlocuitori de lapte.
- viteii de la virsta de trei saptamini vor fi crescuti in boxe colective pe asternut permanent
- furajarea tineretului se va face tinind cont de necesitatile reale : unitati nutritive, proteina digestibila, Ca, Mg

Constructia va avea un sistem de iluminat artificial si natural care sa permita asigurarea unor conditii optime de cazare iar ventilatia se va asigura prin guri de admisie si evacuare a aerului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.