Informatica generala

Trimis la data: 2006-02-24 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 6086
Autor: Anonim Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dispozitivele I/O sunt componente care din pdv functional, asigura sch de informatii intre microprocessor si celelalte elemente din calculator. Se mai numesc si dispozitive periferice.
Disp periferice de intrare permit utilizatorului sa introduca date, comenzi si programe in CPU. Cel mai cunoscut disp de intr este tastatura.
Disp de iesire permit utilizatorului sa vada rezultatele calculelor efect de catre calc sau al manipularii datelor. Cel mai cunoscut disp de iesire este monitorul.

II.Memoria sist de calcul (masurarea informatiei si tipuri de memorie)
Memoria este un circuit care permite stocarea si regasirea informatiei.
Memoria este: - interna – disp si circuite electrice RAM (random acces memory)
-externa – care sunt:i.pe princ magnetic: HDD, FDD (discheta si hard);ii.pe princ optic: CD, DVD.

Memoria interna are o viteza de stocare si regasire a informatiei mai mare decit memoria externa.Memoria externa are o capacitate de stocare a informatiei mai mare decit memoria interna.

Memoria interna e folosita pentru programe si date care sunt utilizate frecvent dar ocupa un volum mai mic de informatie, iar memoria externa e utilizata pentru programe si date care necesita un volum mare de informatie si atunci cind sunt utilizate se transfera partial sau integral in memoria interna.

Se utilizeaza ca unitate de masura a capacitatii memoriei octetul (BYTE), care este un cuvint de 8biti impreuna cu multiplii sai:
1KB = 1024B
1MB = 1024KB
1GB = 1024MB

III.Functiile unui SO
Un sistem de operare e un program de control de tip master, stocat permanent in memorie, care gestioneaza toate resursele fizice ale sistemului de calcul si interpreteaza acele comenzi ale utilizatorului care cer diverse tipuri de servicii.

Functiile unui sist de operare sunt:
-management al operatiilor la niv fizic si logic: sist de operare determina
cine va utilize imprimanta, discul, monitorul si alte periferice. De asemeni, SO supervizeaza utilizarea memoriei si controleaza prioritatile diverselor evenimente. La aparitia unei erori SO raporteaza eroarea utilizatorului.
-processor de comenzi: SO primeste comenzile utilizatorului, veifica
acuratetea lor si initiaza executia comenzilor prin lansarea programelor corespunzatoare de pe disc sau din memorie;

-functia de control: SO trebuie sa aiba in permanenta controlul resurselor
sistemului;
-functia de tratare a erorilor: dc un progr prezinta erori de orice fel, care ii
fac imposibila executia in continuare, controlul este cedat SO care determina si raporteaza eroarea.
Un system de operare multiuser este un SO care suporta mai multi utilizatori in ac timp, iar un SO multitasking este un SO care suporta mai multe executii de programe in acelai timp.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.