Informatii generale despre curs, seminar, lucrare practica sau laborator

Trimis la data: 2013-08-30
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 7.52 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
III. Descrierea disciplinei:
A.OBIECTIVELE CURSULUI
1.Consolidarea cunostintelor acumulate in liceu si completarea acestora la un nivel superior sustinut si de cunostintele de matematica dobandite,
2.Introducerea si fixarea notiunilor legate de campul electric si magnetic in vid si in materie,
3. Aprofundarea notiunilor legate de studiul si caracterizarea materialelor utilizate in electrotehnica (conductori semiconductori si dielectrici)
4. Dezvoltarea aptitudinilor practice in utilizarea aparatelor de masura,
5. Dezvoltarea gandirii logice si formarea deprinderilor de utilizare si aplicare a cunostintelor teoretice dobandite la curs.

B.CONTINUTUL CURSULUI
Campul electric in vid si in materie (campul electrostatic: forta coulomb, intensitatea campului electric, potentialul electric, flux electric, energia unui sistem de sarcini; dielectrici, teorema lui Gauss, vectorii campului electric, capacitatea electrica; aplicatii). Curentul electric (densitate de curent, legea lui Ohm, rezistenta electrica, conductanta, rezistivitate, mobilitate, viteza de drift).

Fenomene tranzitorii in circuite R-C. Campul magnetic (forta electromagnetioca, forta Lorentz, fluxul magnetic, legea Biot-Savart, Legea Ampere, campul magnetic in materie: magnetizare, susceptibilitate, intensitatea campului magnetic, comportarea magnetica a materiei, aplicatii). Inductia elctromagnetica (legea lui Faraday, legea lui Lentz, autoinductia, ecuatiile lui Maxwell). Curentul alternativ.

C.ACTIVITATI PRACTICE
1. Studiul campului electrostatic,
2. Metode de masurare a rezistentelor. Calculul rezistivitatii unui conductor liniar,
3. Studiul campului magnetic terestru,
4. Studiul rezonantei in circuite R-L-C,
5. Determinarea temperaturii Curie a materialelor feromagnetice,
6. Verificarea legii lui Ohm in curent continuu si in curent alternativ.

Cursantilor li se ofera posibilitatea de a acumula competente in intelegerea notiunilor de baza de electricitate si magnetism.
Cursul si seminariile se desfasoara prin scheme si demonstratii pe tabla si discutii cu studentii. Lucrarile de laborator se efectueaza in laboratorul de electricitate si magnetism al extensiei de la Dej. Este prevazuta si o vizita la laboratoarele din Cluj ale Facultatii de Fizica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.