Inginerie si management in alimentatia publica si agroturism

Trimis la data: 2009-12-29 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 1403
Autor: Speciman86 Dimensiune: 9kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Comunicarea, ca schimb de idei, opini si informatii prin intermediul cuvintelor, gesturilor si atitudinilor este fundamental coordonarii activitatilor umane.Daca scrisul si vorbitul, in sine, sunt actiuni relativ simple, intelegera lor corecta reprezinta dificultatea principala a comunicarii. Intelegerea corecta reprezinta pentru manager o problema esentiala pentru ca munca lui se bazeaza pe comunicarea cu persoane de care nu0l leaga neaparat prietenia, simpatia, rudenia.

Factorii generali ai blocajului in comunicare
Dintre barierele comune ridicate de oameni in calea comunicarii, cele mai cunoscute sunt:
a)Diferentele de personalitate.

Fiecare om este un unicat de personalitate, pregatire, experienta, aspiratii elemente care impreuna sau separat influenteaza intelegerea mesajelor.Personalitatea este considerata de specialisti rezultanta a 4 factori:
-constitutia si temperamentul subiectului;
-mediul fizic (climai, hrana);
-mediul social (tara, familie, educatie)
-obiceiurile si deprinderile castigate sub efectul influentelor precedente (mod de viata, igiena, alimentatie).

De retinut ca oamenii nu se nasc cu personalitate integrala. Ea se dezvolta pe parcursul vietii sub influenta mostenirilor genetice, a mediului si experientei individuale.Cand ajunge la maturitate, personalitatea se definitiveaza, integrandu-si diferitele componente.
Unicatele de personalitate genereaza modalitatile diferite de comunicare.

Fiecare om are repere propii in functie de imaginea despre sine, despre altii si despre lume, in general. Dar nu numai diferentele dintre tipurile de personalitate pot cauza probleme, ci, adeseori propia noastra perceptie a persoanelor din jurul nostru este afectata si, ca urmare, comportamentul nostru afecteaza pe acela al prtenerului comunicarii (una dintre cele mai frecvente cauze ale esecului in comunicare).

Nu intotdeauna suntem capabili sa influentam sau sa schimbam personalitatea celuilalt dar, cel putin, trebuie sa fim pregatiti sa ne studiem propia-persoana pentru a observa daca o schimbare in comportamentul nostru poate genera reactii satisfacatoare (acest tip de autoanaliza nu poate fi agreata de oricine si oricum).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.