Ingrasaminte chimice

Trimis la data: 2011-04-14 Materia: Chimie Nivel: Gimnaziu Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 9080
Autor: Rush12430 Dimensiune: 1418kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Referat despre Ingrasaminte chimice
Sarurile ca ingrasaminte chimice
Ingrasamintele chimice sunt substante care introduse in sol, furnizeaza plantelor elementele necesare cresterii .

Referat despre Ingrasaminte chimice
Dupa cum stiti, una din utilizarile sarurilor este folosirea lor ca ingrasaminte chimice. Plantele au nevoie pentru cresterea si dezvoltarea lor pe langa lumina, caldura, apa si dioxid de carbon si de elemente chimice cum ar fi azot, potasiu, fosfor, calciu, magneziu etc.

Ingrasaminte Naturale
- Turba
- Ingrasaminte naturale
- Mranita
- Balegar

Ingrasamante chimice
- azotul
- fosforul
- potasiul

Azotu
Azotul - El este necesar in perioada de crestere.Absenta lui impiedica fructificarea, distruge clorofila si produce ingalbenirea frunzelor.
Principalele ingrasaminte cu azot sunt : azotatul de amoniu, clorura de amoniu, sulfatul de amoniu, azotatul de calciu, azotatul de sodiu, ureea.

Fosforul
Fosforul - influnteaza cresterea plantelor, accelereaza procesul de coacere, impreuna cu magneziul si calciul mareste rezistenta la boli.Lipsa fosforului intarzie maturizarea plantelor.
Principalele ingrasaminte cu fosfor sunt:
- Superfosfatul-Ca(H2PO4) + CaSO4,
- fosfatul secundar de calciu-CaHPO4,
- faina lui Thomas-Ca3(PO4)2*Ca

Potasiul
Potasiul - participa la procesul de fotosinteza, regleaza functiile in perioada de crestere, micsoreaza transpiratia asigurand rezistenta la seceta.
Principalele ingrasaminte cu potasiu sunt :
- clorura de potasiu
- sulfatul de potasiu
- azotatul de potasiu

Cele mai utilizate ingrasaminte sunt cele complexe, ele asigurand mai multe elemente nutritive.
Cele mai utilizate sunt :
KNO3,
KH2PO4 + K2HPO4,
NH4H2PO4 +(NH4)2 HPO4.

Fertilitatea este cea mai importanta proprietate a solului.. Cresterea fertilitatii naturale se poate face prin incorporarea in sol a ingrasamintelor chimice .

Desi ingrasamintele organice si verzi sunt cele mai indicate, datorita necesitatilor mari de ingrasaminte in agricultura se folosesc in special ingrasamintele chimice artificiale obtinute la fabrici si combinatele de produse chimice .

Utilizari

Alegerea ingrasamantului care urmeaza sa fie folosit depinde de natura solului si a plantelor care urmeaza sa fie cultivate.

De ex. : Ingrasamintele complexe de tip N-P sau N-P-K se folosesc de obicei la infiintarea culturilor de paioase. Ureea si azotatul de amoniu se folosesc la fertilizarea culturilor paioase si la florea soarelui, porumbului, cartofilor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.