Inima

Trimis la data: 2017-10-29
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 9.31 / 10
Downloads: 0
Autor: smary
Dimensiune: 31kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuprins
1.Anatomia si fiziologia inimii
2. Semiologia inimii
3. Patologia inimii - hipertensiune arteriala
3.1. Definitie
3.2. Clasificare
3.3. Etiopatologie
3.4. Simptomatologic
3.5. Evolutie si complicatii
3.6. Prognostic
3.7. Tratament
3.8. Profilaxie
4. Notiuni despre nursing
41. Nursa definitie
42. Nursing - definitie
4.3. Rolul nursei
4.4. Procesul de ingrijire
4.5. Nevoite fundamentale ale fiintei umane
1. Anatomia si fiziologia inimii

1.1. ANATOMIA INIMII
INIMA - este un organ situat in mediostin orientat cu varful la stanga, in jos si inapoi. Din punct de vedere anatomic, fiziologic si patologic se deosebeste o inima stanga si o inima dreapta.

1.1.1. Inima stanga
Este alcatuita din atriul si ventriculul stang separate prin orificiul atrio-ventricular. Atriul stang primeste sange arterial, care vine din plaman prin alte patru vene pulmonare.

Orificiul atrio-ventricular stang sau mitral este prevazut cu doua valve, care il inchid in timpul sistolei si il lasa deschis in timpul diastolei.

Ventriculul stang primeste in diastola sangele care vine din atriul stang, iar in sistola il evacueaza in artera aorta prin orificiul ortic, prevazut cu trei valve de aspect semilunar (valva sigmoida aortica) orificiul mitral si cel aortic constituie sediul de electie al cardiopatiilor reumatismale (stenoza mitrala si insuficienta aortica).

1.1.2. Inima dreapta
Este alcatuita din atriul si ventriculul drept separate prin orificiul atrioventricular drept.

Atriul drept primeste sange venos din marea circulatie prin orificiile venei cave superioare si ale venei cave inferioare.

Orificiul atrioventricular drept sau orificiul tricuspid este prevazut cu trei valve, care inchid orificiul in sistola si il deschid in diastola.

Ventriculul drept primeste sangele din atriul drept in timpul diastolei si il evacueaza in timpul sistolei in artera pulmonara prin orificiul pulmonar, prevazut cu trei valve cu aspect semilunar.

Inima dreapta este motorul micii circulatii. Exista deci o mare circulatie sau circulatie sistemica si o mica circulatie sau circulatie pulmonara.

Peretii atriilor si ai ventriculelor se contracta ritmic, mai intai cele doua atrii apoi cei doi ventriculi sincron, expulzand aceeasi cantitate de stange pe care o primesc.

Atriul drept primeste sangele venos din intreg organismul prin venele cave si il impinge in ventriculul drept, de unde prin arterele pulmonare, ajunge in atriul stang, de unde trece in ventriculul stang si de aici - prin artera aorta - este distribuit in toate tesuturile si organele.

Inima este alcatuita din trei tunici: endocard, miocard si pericard.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.