Instalatii de redresare

Trimis la data: 2011-08-19 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 14
Autor: Cosmin cosmin Dimensiune: 217kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In acest proiect am studiat redresoarele. Am aflat ca in foarte multe aplicatii este necesara alimentarea instalatiilor si aparatelor in current continuu. Sursa de alimentare cu energie electrica este in majoritatea cazurilor reteaua alternative trifazata de distributie (alimentare). Transformarea energiei electromagnetice de curent alternative in energie electromagnetic de curent continuu se face cu ajutorul circuitelor redresoare, prin procesul de redresare.In introducerea proiectului am constatat ca redresoarele sunt utilizate pentru alimentarea de la reteaua de c.a. a unor instalatii energetice, instalatii industrial, aparatura electronic de cele mai diverse tipuri etc.

Tot in introducere am clasificat redresoarele, in functie de natura sarcinii, ele se clasifica in: redresoare cu sarcina rezistiva (R), redresoare cu sarcina inductive (RL) si redresoare cu sarcina capacitive (RC). Aceste sarcini necesita alimentarea cu o tensiune continua de valoare fixa sau reglabila. In functie de posibilitatea de a furniza sau nu o tensiune reglabila, redresoarele se impart in: redresoare necomandate, care furnizeaza o tensiune fixa la iesire si redresoare comandate care furnizeaza o tensiune reglabila la iesire.

In functie de numarul de faze ale transformatorului de alimentare redresoarele se pot clasifica in: redreosare monofazate, folosite la puteri de 1kW si redresoare polifazate, folosite la puteri mai mari de 1kW.La scara industriala, obtinerea curentului continuu se face prin statii de redresare, care formeaza fie unitati independente (substatiile de redresare din tractiunea urbana), fie unitati incorporate in spatiile cladirilor din perimetrul intreprinderilor.

Principalele elemente componente ale unei statii sunt date in figura 1, Anexa 1.Statia de redresare este racordata intr-un nod consumator al sistemului (adica pe barele colectoare ale unei statii electrice) la tensiunea medie de 6... 20 kV. Pentru reducerea tensiunii, precum obtinerea unui numar mai mare de faze decat trei, corespunzatoare sistemului electric, se folosesc grupuri de transformatoare trifazate, cu conexiunile indicate in figura 2, Anexa 2.

Acestea alimenteaza cu un numar n de faze (3, 6, 12 etc.) dispozitivele redresoare care sunt constituite din: elemente redresoare, instalatii de comanda (la cele comandabile),instalatii de excitatie (la unele tipuri) si instalatii de racire (in special la cele cu vapori de mercur). In unele cazuri, deoarece forma tensiunii redresate obtinuta la bornele elementelor redresate este pulsatorie si nu satisface cerintele unor tipuri de receptoare de c.c., se introduc filtrele de netezare, pentru a reduce sub o anumita limita componenta alternativa a tensiunii redresate.

Elementele redresoare sunt conectate de regula in punti (mono-, tri-, sau m-fazate) dupa tipul transformatorului alesIn trecut, pentru redresare se utilizau masini si grupuri de masini electrice rotative (masina comutatoare, grupul convertizor). Astazi, datorita performantelor ridicate dobandite de diodele cu siliciu si tiristoare (densitatea de curent 100 A/cmAC, tensiunea inversa maxima de 5 000 V, temperatura de lucru maxima 200˚C, randamentul 99%), acestea tind sa inlocuiasca instalatiile de redresoare dotate cu elementele in miscare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.