Instalatii si echipamente pentru hoteluri si restaurante

Trimis la data: 2015-02-25
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 38
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: boier.cristina
Dimensiune: 1928kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Barul reprezinta un spatiu multi-functional unde te relaxezi intr-o lumina calda, cu o bautura fina. Barul atrage clientii in diferitele pauze de pe zi, dar mai ales in timpul orelor "de dupa", dupa serviciu, dupa orele de studiu, acesta fiind si la noi, din ce in ce mai des, un loc frecventat ziua doar pentru o cafea, pentru un fresh racoritor, o bere sau pentru o gustare rapida. Designul este in stransa legatura cu tematica muzicala a locatiei, el poate fi reprezentat de expozitii grafice, de fotografie, etc.
Folosind acest termen la modul general, deoarece acesta a devenit un loc pe care il gasesti nu doar in locatiile cu profil de restauratie, hotelier si divertisment, in functie de destinatia si de amplasarea sa, barul avand mai multe variante de functionare, din care putem distinge: bar de zi (unitate care functioneaza, de regula, in cadrul hotelurilor si restaurantelor sau ca unitate independenta), bar de noapte, caffe bar, disco bar, cigar bar, piano bar s.a.

Dotarile si echipamentele de bar sunt elementele, pe care se sprijina practic intreaga functionare a locatiei, investitia presupunandu-se a fi una pe termen lung. Avand in vedere exigentele de functionare si de dotare a barurilor moderne, felul(destinatia), marimea, amplasarea si tipul de clientela vizat, reprezinta factori cruciali in analiza pe care un investitor si firmele la care apeleaza pentru constructie si echipare o vor efectua inainte de a dimensiona intregul ansamblu de bar si necesarul de echipamente si dotari.

In consecinta, configurarea si dimensionarea zonelor de preparare si de vanzare a zonelor de depozitare si a celor de expunere, incepand cu structura de bar, si terminand cu diversele dotari tehnice, trebuie sa asigure fluxul optim de vanzare luate in calcul, in orice moment, inclusiv in cele de varf, fiind proiectata in functie de toate elementele de baza luate in calcul, incepand cu marimea, capacitatea locatiei si destinatia ei.

Multi furnizori de echipamente de baruri spun ca, clientii nu solicita consultanta de la furnizorii de echipamente, consultanta fiind data de arhitectii sau designerii care au proiectat locatia respectiva, insa, deocamdata, nu toti proprietarii de baruri sunt dispusi sa investeasca sume importante de bani in echipamente.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.