Institutul de sociologie al Academiei Romane

Trimis la data: 2013-11-13
Materia: Sociologie
Nivel: Liceu
Pagini: 11
Nota: 7.47 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conducerea intreprinderilor industriale este unul din principalii factori
de dezvoltare si eficientizare a activitatilor productive. Consiliul de administratie nu este insa doar o entitate institutionala, ci si un complex de relatii interumane.
Cunoasterea caracteristicilor acestora creeaza premisele unei contributii active la sudarea si eficientizarea umana a echipei de conducere.
Scopul cercetarii noastre este de cunoastere si ameliorare a relatiilor interumane de conducere.
Presupunind ca sinteti presedintele Consiliului de administratie al acestei unitati industriale; la conducerea unuia dintre compartimentele intreprinderii a venit un specialist de inalta calificare. Experienta dumneavoastra va indreptateste sa explicati tinarului conducator care sint principalele aspecte ale raporturilor comunicationale cu colaboratorii pe care ii va avea.
SOLUTIA 1

Un bun conducator trebuie sa transmita colaboratorilor sai toate informatiile necesare rezolvarii problemelor in curs si de perspectiva. In acelasi timp, trebuie evitate instructiunile detaliate referitoare la finalizarea actiunii vizate. El trebuie sa se bazeze pe initiativa colaboratorilor sai in ceea ce priveste stabilirea deciziilor de executie, in gasirea cailor de obtinere a rezultatelor optime.
SOLUTIA 2

Un bun conducator trebuie sa transmita colaboratorilor sai informatiile pe care le considera necesare in creearea si mentinerea satisfactiei muncii la colectivul pe care il conduce. Desi aceasta modalitate implica o anumita "risipa" de timp, furnizarea informatiilor de motivare a muncii colective este esentiala, intrucat oamenii satisfacuti de munca lor sint adesea mai productivi, mai eficienti.
SOLUTIA 3

Un bun conducator rebuie sa transmita colaboratorilor sai informatiile strict necesare rezolvarii optime a sarcinilor imediate. Nu trebuie sa aglomereze colectivul cu informatia, care, in mod evident, nu este legata de problema care se afla in curs de rezolvare.
Sinteti pus in situatia de a selectiona din mai multi candidati un nou membru al Consiliului de administratie pe care il conduceti. Toti cei vizati au pregatirea de specialitate necesara postului si toti satisfac conditiile necesare. La alegerea celui mai potrivit colaborator trebuie sa tineti seama ca:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.