Instrumente de aplicare a politicii de mediu

Trimis la data: 2014-11-11 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca_A Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Evolutia politicii de mediu si schimbarile inregistrate de aceasta de-a lungul timpului sunt reflectate nu numai de obiectivele si prioritatile acesteia, ci si de numarul - in continua crestere - al instrumentelor sale de implementare. Astfel, se poate vorbi de dezvoltarea a trei tipuri de instrumente: legislative, tehnice si instrumente economico-financiare, la care se adauga un set de "instrumente ajutatoare"ce raspund mai degraba noilor tendinte si strategii de protectie a mediului.

Standardele si limitele de emisii sunt incluse in legislatia specifica si au menirea de a limita nivelul poluarii mediului si de a identifica marii poluatori.
Cele mai bune tehnologii disponibile (BAT ); legislatia de prevenire si control a poluarii industriale impune utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile la un moment dat.
Institutii specializate elaboreaza Ghiduri BAT pentru diverse domenii industriale (energie, metalurgie, chimie etc.) si a caror utilizare devine obligatorie.

Denominarea "eco" este un instrument ce are drept scop promovarea produselor cu un impact de mediu redus, comparativ cu alte produse din acelasi grup. In plus, denominarea "eco" ofera consumatorilor informatii clare si intemeiate stiintific asupra naturii produselor, orientandu-le astfel optiunile. Aceasta denominare are rolul evidentierii produselor comunitare care indeplinesc anumite cerinte de mediu si criterii "eco" specifice, criterii stabilite si revizuite de Comitetul Uniunii Europene pentru Denominare Eco - responsabil de altfel si pentru evaluarea si verificarea cerintelor referitoare la acestea.

Produsele care au indeplinit criteriile de acordare a acestei denominari pot fi recunoscute prin simbolul "margaretei"(logo-ul specific). Septembrie 2005 este data pana la care se va finaliza examinarea modului de functionare a denominarii "eco" si la care vor fi propuse amendamentele corespunzatoare.
Criteriile aplicabile inspectiilor de mediu in SM au fost create pentru a asigura conformitatea cu legislatia de mediu a UE si aplicarea uniforma a acesteia. Acest lucru este posibil prin stabilirea unor criterii minime referitoare la organizarea, desfasurarea, urmarirea si popularizarea rezultatelor inspectiilor de mediu in toate SM.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.