Integrarea copiilor rromi

Trimis la data: 2011-02-10 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 689
Autor: Vasile alina Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Obiective
- Implementarea unui program de specializare si formare a personalului didactic care lucreaza cu copii rromi
- Asigurarea accesului la educatie pentru copiii de varsta prescolara si scolara din comunitati defavorizate, in mod special din familii de rromi.
- Formarea de personal in domeniul educatiei multi si interculturale si pentru consilierea si sprijinirea copiilor si familiilor in dificultate
- Diversificarea pachetului de servicii oferite de scoala elevilor si parintilor din comunitatile defavorizate..
- Organizarea unor cursuri de formare a parintilor de tip "scoala parintilor".
- Ajutorul material pentru familiile nevoiase.
- Initierea si organizarea unor programe educationale extrascolare cu implicarea parintilor si a comunitatii locale.

Publicul tinta este format din familiile rrome din Bucuresti cat si in satele vecine. Aici locuiesc familii de rromi cu un nivel de trai scazut. Copii rromi nu au acces la educatie din cauza situatiei financiare nefavorabile a familiei, a exemplelor date de colectiv, educatiei primite in familii si altele.

Programul va fi implementat pe perioada de un an ,in urmatoarele unitati de invatamant: SCOALA NR. 114 Adresa: Str. Pandele Rosca, Nr. 2-4, SECTOR 5, Bucuresti, SCOALA NR. 130 Adresa: Str. Doina, NR. 1, SECTOR 5, Bucuresti. Grupul tinta este format dintr-un numar de 25 copii din familii defavorizate cu focalizare rromi. Programul va fi realizat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa Prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale"

Proiectul "Scoala si pentru copii rromi" are ca scop reducerea anafalbetismului, a riscului de excluziune sociala, a abandonului scolar si inclusiv a marginalizarii copiilor rromi.

DESCRIEREA PROIECTULUI:
Activitatea 1. Implementarea unui program de cercetare si de convingere a familiilor rrome aflate in perimetrul scoliilor .
Perioada: IANUARIE Martie 2011
- Sub-activitatea 1.1. - realizarea unui recensamant a copiilor rromi din zonele in care va fi implementat proiectul.
- Sub activitatea 1.2._prezentarea programului "SCOALA SI PENTRU COPII RROMI" de catre o persoana specializata, familiilor rrome, evidentiind avantajele implementarii acestui program.
- Sub activitatea 1.3 convingerea parintilor ca si copii rromi au dreptul la scolarizarea.
- Sub activitatea 1.4. realizarea unor pliante cu drepturile copilului, si distribuirea acestora familiilor rrome

Activitatea 2. Formarea de personal in domeniul educatiei multi si interculturale si pentru consilierea si prijinirea copiilor si familiilor in dificultate.
Perioada: iulie - august 2011

- Sub-activitatea 2.1. implementarea unor cursuri didactice pentru formarea continua si specifica a profesoriilor care lucreaza cu copii rromi.
- Sub-activitatea 2.2.formarea si angajarea profesoriilor de origine rroma acolo unde este posibil.
- Sub-activitatea 2.3. angajarea unui psiholog specializat in integrarea copiilor si familiilor de rromi in societate.
- Sub-activitatea 2.4. alocarea unor ore saptamanale intalnirilor psihologului cu fiecare elev rrom in parte dar si cu parintii acestor copii.
- Sub-activitatea 2.5 Organizarea unor cursuri de formare a parintilor de tip "scoala parintilor".

Resurse: 1 psiholog
Psihologul specializat in prevenirea si corectarea abandonului scolar le va explica importanta reducerii acestui fenomen si ii va invata pe toti profesorii Scolii nr. 1 cum sa abordeze problemele ce sunt efectul abandonului timpuriu al scolii.

Sub-activitatea 1.2 Dotarea scolii cu echipamente de tehnologie a informatiilor si autovehicol.
Cumpararea si instalarea computerelor, licentelor, soft-urilor, video-proiectoarelor, panourilor de proiectie necesare educarii publicului tinta. Cu ajutorul autovehicolului copiii care stau la distanta de scoala pot ajunge mult mai repede si mai usor la cursuri. Acesta ii va aduce la scoala si ii va duce acasa.
Perioada: iulie - august 2011

Resurse:
- 20 de calculatoare desktop
- 5 laptopuri
- 1 video-proiector
- 1 panou de proiectie
- 1 micorbuz de 16 persoane

Sub-activitatea 1.3 Amenajarea unor locuri de joaca pentru elevi.
In aceasta etapa se modernizeaza sala de sport existenta, se amenajeaza curtea scolii cu terenuri de fotbal si basket iar pe spatiul verde se amenajeaza 8 banci si 4 mese din beton.
Perioada: iulie - august 2011 ; Perioada: iulie - august 2012

Resurse:
- Materiale de constructie pentru modernizarea salii de sport
- Cosuri de basket si porti pentru terenul de fotbal in curtea scolii
- 8 banci
- 4 mese din beton

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.