Interactiunea ereditate-mediu

Trimis la data: 2014-08-31
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristi_L
Dimensiune: 288kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Natura fundamentala a interactiunii ereditate - mediu este prezentata de van der Oord (1999) in declaratia ,,...efectul diferentiat al aceluiasi mediu asupra indivizilor cu ereditati diferite". Asocierea dintre mediu si expresia fenotipica a genotipului a fost investigata inca de la inceputurile geneticii biometrice (Hill, 1962).Natura fundamentala a interactiunii ereditate - mediu este prezentata de van der Oord (1999) in declaratia ,,...efectul diferentiat al aceluiasi mediu asupra indivizilor cu ereditati diferite". Asocierea dintre mediu si expresia fenotipica a genotipului a fost investigata inca de la inceputurile geneticii biometrice (Hill, 1962).
In ordinea discutiei, implicatiile genotipului asupra mediului interactioneaza asupra caracteristicii expresiei unui organism, trebuie sa descriem tipurile de genotipuri si medii care evidentiaza interactiunea. Definitia clasica a genotipului este totalitatea genelor unui individ. Luand in considerare acest caz homozigotii si heterozigotii se diferentiaza prin schimbarea unei alele.
Pentru a studia interactiunile ereditate-mediu, folosirea urmatoarei definitii a genotipului este aplicabila doar cand apar schimbari semnificative in expresia fenotipului, independent de mediu. Un exemplu bun este gat - golas, genele din gaini.

Acum, aproape 100 de ani, in 1909, Johannsen a subliniat ca doar genele nu determina fenotipul individului. Aceasta lucrare initiala l-a determinat sa cerceteze fluctuatia inaltimii mazarei in functie de sezon.Crescatorii de plante si animale incearca sa produca caracterul fenotipic care va imbunatati productia in mediul respectiv. Aceasta inseamna ca productivitatea unui animal sau al unei plante se poate schimba de la un mediu la altul. Sa luam in considerare concentratia de acid glutamic din alune.

Efectele indirecte ale mediului sunt reflectate in schimbarea caracterului genotipic care nu sunt previzibile din punctul de vedere al interactiunii. Alterarea caracterului in acest caz este rezultatul interactiunii ereditate-mediu, totodata este mentionat ca efect non-aditiv al mediului. Controlul asupra exprimarii genelor conduce la o colectie de fenotipuri pentru fiecare genotip care a fost expus la acel mediu. Paleta de fenotipuri este dezvaluita de un grup de medii diferentiate de felul reactiei genotipului. Distributia fenotipurilor la fiecare mediu reflecta o distributie normala in jurul fenotipului respectiv. Nevoia de cunoastere a reactiei este necesara pentru a prevedea fenotipul in mai multe medii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.