Interfata Windows

Trimis la data: 2005-05-02
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.18 / 10
Downloads: 8466
Autor: Aditimus
Dimensiune: 6kb
Voturi: 433
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Interfata Windows - Microsoft a construit un imperiu software pe spatele sistemului de operare Windows. Asa s-a ajuns de la Windows 1.0 care a aparut in Noiembrie 1985 la cele mai noi versiuni cum ar fi: Windows Millenium, Windows 2000, Windows XP, etc. Interfata Windows
Interfata Windows - In 10 Noiembrie 1983 Microsoft anunta venirea Windows 1.0, un mediu care extinde capacitatile Dos-ului cu o interfata grafica. Windows are o interfata grafica foarte prietenoasa, permitand lucrul si initierea oricarei persoane aceasta facandu-se prin diferite tutoriale.Interfata Windows

Interfata Windows-ului poate fi schimbata de catre fiecare utilizator in parte dupa placerile acestuia. Aceasta personalizare poate fi facuta prin intermediul Themes-urilor, dar si prin accesarea directa a proprietatilor de afisare prin functia Display Properties din Control Panel. Aici se poate schimba tot look-ul Windows-ului, de exemplu background-ul, Icon-urile, personalizarea meniurilor si altele.

De aceea Windows este cel mai cautat si des folosit sistem de operare la ora actuala. Acesta permite lucrul cu mai multe programe simultan, fara a mai fi nevoit sa iesi dintr-un program pentru a deschide altul.
Windows are un Manager de Programe, si lucreaza pe desktop cu icon-uri care contin link-uri la diferite programe pentru a usura efortul de cautare al programului respectiv de catre utilizator dand duble-click pe icon-ul programului.

Fiecare icon are o anumita fata care il deosebeste de celelalte programe. Aceasta fata insa, poate fi schimbata de catre utilizator.
Windows lucreaza cu ferestre, care arata continutul directorului deschis. O fereastra poate fi inchisa, minimalizata si modificata prin functia Resize.

Intr-o fereastra se pot crea directoare, fisiere, si se poate lucra cu acestea. Lucrul intr-o fereastra consta in copierea, mutarea, stergerea, redenumirea directoarelor / fisierelor, acestea fiind doar putine dintre capacitatile Windows-ului.

Pentru Windows au fost create o multime de programe pentru utilizatorii interesati in diferite domenii. De aceea Windows poate fi folosit acasa, la birou, la firma, etc.

Windows contine un buton de Start care permite accesarea rapida la anumite programe. Acesta mai are si un toolbar, care permite accesarea foarte rapida a unui program printr-un singur click. In Control Panel se pot face diferite setari care fac calculatorul sa functioneze cum se cuvine. Windows-ul a fost dezvoltat si pentru lucrul in retea dar exista o versiune speciala care se ocupa de retea, cum ar fi Windows NT.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.