Interferente ale limbajelor plastice

Trimis la data: 2009-04-27
Materia: Arte plastice
Nivel: Liceu
Pagini: 9
Nota: 7.20 / 10
Downloads: 0
Autor: AMtei Corina
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Exprimare, constructie concisa care exprima de obicei in mod figurat o idee.
Imbinare de cuvinte, constructie sintactica cu ajutorul careia se exprima o comunicare, ceea ce doresti sa spui; exprimare.
Infatisare care reflecta starea sufleteasca a omului; reflectarea starii interioare a cuiva (in privire, figura).
Grup de numere, litere etc. legate intre ele prin simboluri de operatii matematice (adunare, inmultire etc.).
Expresie artistica= andamblul formelor prin care trairile de orice fel, intelectuale, morale, emotionale, sunt transpuse in sisteme de semne artistice specifice: cuvinte, gesturi, linii, culori, sunete. Expresivitatea artistica este inerenta insusi actului de creatie artistica, indiferent de epoca, stilul sau genul carora le apartine lucrarea. Expresivitatea artistica este o modalitate a limbajului in general si nu trebuie confundata cu notiunea de expresivitate, care cuprinde si conotatii creative.

EXPRESIVITATE
Calitatea, capacitatea de a fi expresiv; exprimare vie, clara, plastica.
Elocventa, plasticitate, pregnanta, sugestivitate. (Verva satirica de mare ~.)
Ggrad de manifestare fenotipica a unui caracter, a unei insusiri controlate de o gena. (< fr. expressivite)

Expresivitate. Caracteristica a operei de arta care se refera la modul viu, clar elocvent, sugestiv in care sunt puse in evidenta "informatiile" de natura plastica, emotionala si ideatica, semnificatia lor, "mesajul" creatorului. In principiu, expresivitatea este implicita si indispensabila oricarei opere de arta; exista totusi stiluri, curente si artisti in operele carora expresivitatea dobandeste un caracter programatic, urmarind accentuarea in intensitate a limbajului de forme, dar in paralel, si a experientei interioare care constituie substanta de viata a operei. Expresivitatea programatica este caracteristica artei barocului, artei romantice, expresionismului de toate felurile si artei sec Xx, in general
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.