Internetul - suport pentru afaceri electronice

Trimis la data: 2014-04-21
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: carmensteluta
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Comertul electronic permite companiilor sa imbunatateasca relatiile cu clientii, cu furnizorii si partenerii de afaceri. Implementarile cele mai utilizate se refera la cumparaturile on-line(online shopping). Cumparaturile on-line reprezinta una din pietele cu cea mai rapida crestere din economia moderna. Orice afacere este o afacere pentru oameni. Indiferent daca oferiti produse, cum ar fi incaltaminte sau caschete de baie, sau oferiti servicii, cum ar fi servicii de telefonie sau imprumuturi pe termen lung, tot despre o afacere pentru oameni este vorba!
Fie ca sunteti proprietarul independent al unei firme ,,de moda veche", cu un sediu construit din caramida si mortar, fie ca sunteti proprietarul unei afaceri moderne din domeniul economiei electronice, a carei adresa este o pagina web, tot despre o afacere pentru oameni este vorba! Indiferent in ce tip de afacere ati fi implicat, succesul pe care il veti obtine depinde de capacitatea dumneavoastra de a comunica cu oamenii, de a-i asculta, de a-i atrage, de a-i ajuta, de a-i convinge sa cumpere,de a-i invata si de a-i pregati profesional, de a-i inspira, de a imparti cu ei bune si rele, de a iubi oamenii.

Internetul este un instrument foarte eficient, poate cel mai grozav instrument inventat vreodata, insa nu trebuie sa pierdem nici o clipa din vedere faptul ca este doar un instrument.
Acest instrument este atat de eficient, incat o persoana poate construi o afacere de multe milioane stand in fata tastaturii unui singur computer conectat la Internet. Insa o alta persoana poate avea acelasi computer, acelasi acces la Internet si il poate aseza pe un birou, fara sa il porneasca niciodata! Ce profit va genera acest computer? ZERO.
Acelasi instrument.

Acelasi potential de afaceri. Rezultate diferite.
Internetul ne ofera o sansa de noi depinde daca o vom aprecia la adevarata ei valoare sau o vom neglija. In ultima perioada se poate constata o proliferare a aplicatiilor comerciale care profita de avantajele oferite de standardele de operare publica pe care le ofera Internetul. Aceste aplicatii cumuleaza accesul Internet cu sistemele de tranzactionare, de baze de date sau automatizare a proceselor comerciale.

Pentru multe companii, prima incursiune in lumea comertului electronic consta in a se face prezente pe World Wide Web, cu scopul de a publica o oferta de locuri de munca, de produse sau de politici comerciale. Adeseori site-urile sunt dezvoltate ulterior cu scopul de a integra alte activitati ale companiilor cum ar fi de exemplu procesarea comenzilor. Astazi vitrinele virtuale permit achizitionarea a tot ceea ce se poate gasi in magazinele conventionale, de fapt clientii pot face comenzile direct de la producator, ceea ce inseamna eliminarea intermediarilor si a costurilor legate de vanzarea cu amanuntul in magazine.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.