Intoxicatia cu barbiturice

Trimis la data: 2009-10-02
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.50 / 10
Downloads: 270
Autor: Lazar Monica
Dimensiune: 12kb
Voturi: 17
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Barbituricele: sunt derivati ai acidului barbituric, cu proprietati sedative, hipnotice, narcotice si anticonvulsivante.Au urmatoarele efecte: grabesc procesul de adormire, cresc durata totala a somnului, micsoreaza frecventa si durata trezirilor in cursul noptii, deprima actiunea tuturor tesuturilor excitabile. SNC este deprimat gradat, in functie de doza trecand prin stadiile de sedare, somn, anestezie generala, coma.
Barbituricele au indice terapeutic mic si un grad redus de selectivitate - astfel incat nu se poate obtine efectul dorit fara o deprimare generala a SNC, dar perceptia si reactia la durere nu sunt influentate pana nu dispare constiinta.Mecanism de actiune

La nivelul sinapselor GABA ergice se produc eliberari de GABA si impiedica recaptarea acestuia; la nivel postsinaptic intra in competitie la nivelul receptorilor GABA cu antagonistii GABA.
Au actiune inductoare asupra enzimelor microformale si a altor enzime hepatice (tratament cronic cu barbiturice, creste pana la dublu viteza metabolizarii unor medicamente si a unor compusi fiziologici, de asemenea este grabita metabolizarea a insisi derivatilor barbiturici).

Administrarea - oral se absoarbe rapid (mai ales cand se folosesc sarurile sodice si cand stomacul este gol) Compusii bine solubili in lipide se leaga partial de proteinele plasmatice, se distribuie rapid in creier si rapid de la creier la alte tesuturi, se metabolizeaza predominant prin ficat. barbiturice cu efect rapid si durata scurta de actiune folosite ca hipnotice

Compusi mai putin solubili in lipide se leaga in mica masura de proteinele plasmatice se distribuie lent in alte tesuturi epurarea se face incet in parte prin metabolizare, in parte prin eliminare renala (barbiturice cu durata lunga)trec usor in sangele fetal sunt secretate in proportie mica prin lapte.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.