Intreprinderea in mediul competitiv - studiu de caz realizat la SC Romfor SA

Trimis la data: 2013-11-07 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 27 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Paun Madalina Dimensiune: 1690kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
SC ROMFOR SA provine din Schela de Foraj Scaieni care a fost infiintata in anul 1983 . ln baza HCR nr. 309/05.06.1992 Schela de foraj se transforma conform prevederilor Legii 31/1990 in societate comerciala pe actiuni sub denumirea de "FORAJ - SONDE Boldesti Scaieni". Denumirea actuala a societatii "SC ROMFOR SA" s-a stabilit prin hotararea Adunarii Generale a Actionarilor din 18.09.1992. Evolutia extractiei petrolului in perimetrul Schelei Boldesti a cunoscut mai multe etape de dezvoltare pornind, de la o perioada preindustriala in care exploatarea titeiului se facea din izvoare de suprafata ( exploatarea prin gauri si santuri, prin puturi de mina cu heena cu cal ) ceea ce a constituit varful.

Societatea ROMFOR SA este o societate pe actiuni, persoana juridica romana, cu capital integral privat, de tip deschis, tranzactionata pe piata de capital din anul 1997, la categoria III, platformaXMBS a Bursei de Valori Bucuresti (www.bvb.ro ). Simbolul de tranzactionare este : RMFR.Actiunile societatii sunt demateializate, sunt indivizibile cu privire la societate, recunoscandu-sedecat un singur proprietar pentru fiecare actiune. Evidenta actiunilor este tinuta de S.C. Depozitarul Central S.A.

ROMFOR SA, o societate specializata in lucrari de foraj, probe de productie si reparatii capitale sonde pentru petrol si gaze este situata in orasul Boldesti-Scaieni, judetul Prahova, o zona cu puternice traditii in industria petroliera din Romania.Societatea se afla in actuala forma de organizare din anul 1983 cand, urmare a rezultatelor foarte bune obtinute in activitatea de foraj, a fost creata prin reorganizarea Trustului de Foraj Ploiesti, cu activitate inainte de anul 1956 in cadrul Ministerului Petrolului. In prezent, ROMFOR SA este o societate cu capital privat.

In cei 27 de ani de existenta a forat peste 1000 de sonde in Romania cu adancimi cuprinse intre 500 si 6.000 m, depasind 1.000.000 m forati, principalii clienti fiind PETROM SA Bucuresti si ROMGAZ SA Medias.
Personalul specializat al ROMFOR SA a dobandit o temeinica cunoastere a echipamentelor de foraj la nivelul standardelor internationale prin participarea la reconstructia unui numar de 9 instalatii de foraj pe santierul din Houston, Texas, al companiei ROMFOR SUPPLY.
Actualmente, pe langa activitatea din Romania, ROMFOR SA asigura personal operator si tehnico-ingineresc pentru doua instalatii de foraj ale ROMFOR INTERNATIONAL pe santierele din Irak.

Societatea exista pentru a satisface nevoile, cerintele si asteptarile clientilor nostri prin performanta, calitatea si gama produselor pe care le oferim. Suntem consecventi pincipiului "Sanatatea este primordiala, protectia muncii este in primul plan si protectia mediului este vitala".Marturisirea societatii: "Ne ingrijim de personalul nostru si cream mediul si cultura favorabila calitatii, care sa contribuie la obtinerea satisfactiei clientilor, precum si la dezvoltarea profesionala si a mandriei apartenentei propriilor nostri angajati."

Societatea isi desfasura activitatea intr-un mod responsabil fata de mediu, de cerintele legale si de reglementare ca parte a indatoririlor de cetateni ai societatii. Contribuim la construirea unei comunitati bune pentru angajatii nostri si pentru generatiile viitoare. Suntem constienti ca prin natura activitatilor pe care le desfasuram angajatii nostri sunt supusi unor riscuri de sanatate si securitate ocupationala, in principal imbolnaviri si accidente de munca. Asiguram securitatea si sanatatea la locurile de munca prin minimizarea sau izolarea riscurilor atat pentru propriii angajati, cat si pentru ceilalti contractori sau vizitatori.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.