Intreprinderea in mediul competitiv

Trimis la data: 2010-09-12
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 53
Nota: 8.73 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicoleta Cazacu
Dimensiune: 70kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
alisti, in oferta ei intalnindu-se voiaje si excursii ce se adreseaza unei categorii largi de clienti, servicii turistice forfetare, complexe si izolate. HOLIDAY TOURS s-a infiintat in anul 1999 in conformitate cu prevederile legii nr 31/1990 privind societatile comerciale.Conform contractului de societate si statului este organizata ca societate cu raspundere limitata. Domeniul de activitate inscris in Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului este urmatorul: servicii si activitati de turism, hoteliere si de agrement, in nume propriu sau prin reprezentanti in tara si strainatate.
Inchirierea unui loc pentru o cursa efectuata regulat de transportatori autorizati. In acest caz agentia are obligatia rezervarii locului pentru cursa respectiva si eliberarea rezervarii turistului in momentul achitarii ei.Serviciile vandute pot fi: 1. Izolate, caz in care agentia se ocupa cu vanzarea serviciilor de primire si de acces la produse, si anume: - Servicii de primire ("meeting" sau "transfer") constau in punerea la dispozitia clientilor a unui mijloc de transport si a unuia sau mai multor functionari ai agentiei care vorbesc limba clientului (interpret), care stiu sa-l ajute in operatiunile de stationare (trasport bagaje, vizare bilete) si care cunosc topografic locurile unde vor trebui utilizate servicii locale, rezervate anterior;

- Servicii de acces prin care se pune la dispozitie un mijloc de transport si unul sau mai multi functionari (ghizi) care insotesc clientii in vizite si excursii si care stiu sa prezinte in limba turistilor, atractivitatea zonei.. Complexe, cum sunt: voiaje generice si forfetare . Acestea pot fi: individuale sau colective (fiind in general insotite de unul sau mai multi functionari ai agentiei), cu itinerariu propus de client si cu itinerariu deja pregatit de agentie.

Voiajul colectiv (sau in grup) este conceput, in primul rand, din punct de vedere al itinerariului si al pretului (costul optim); ulterior se determina cota individuala de participare cu conditia generala a unui numar minim de participanti si apoi este oferit pe piata turistica. Clientii platesc cota de participare si au dreptul la toate serviciile inscrise in programul de voiaj, exclusiv serviciile facultative, adica cele care nu sunt cuprinse in cota individuala de participare si pe care clientul le poate obtine in timpul voiajului, platind separat.

Organizarea unui voiaj consta in elaborarea unui deviz estimativ pentru determinare pretului de vanzare (tab. nr 1), in pregatirea si furnizarea tuturor serviciilor de transport, de primire si de agentie, in emiterea tuturor titlurilor
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.