Intretinerea acvariilor si a pestilor

Trimis la data: 2013-12-13
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 13
Nota: 7.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 34kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aceasta este usoara in conditiile existentei incalzitoarelor cu termostat, dar termometrul trebuie verificat constant pentru a detecta o eventuala defectiune la timp.In cazul defectarii incalzitorului sau al unei pane de curent, caldura se pierde incetul cu incetul, ci cu cat este bazinul mai mare, cu atat se pierde mai incet. In asemenea circumstante, acvariul poate fi protejat cu o patura.
Problema inversa se pune pe timpul caniculei; in mod normal o buna aerare mentine nivelul de oxigen la un nivel acceptabil, dar in cazuri extreme se poate recurge la pungi de gheata lasate sa pluteasca pe apa.

Mentinerea calitatii apei
Calitatea apei depinde de filtrul folosit; dar un filtru calitativ nu este suficient: acesta trebuie curatat periodic. De asemenea, materialul filtrant trebuie si el curatat (adesea poate fi refolosit dupa spalare). Tuburile din/in apa trebuie si ele intretinute, iar algele care se formeaza pe ele indepartate.Cele mai multe dintre filtrele electrice au motorul sigilat, dar altele pot necesita intretinere (de ex. lubricare).

Cat de des trebuie curatat un filtru depinde de tipul si numarul pestilor, ca si de marimea si eficienta filtrului. De exemplu, filtrele mici in bazine cu pesti care mananca mult se vor bloca repede.
Filtrele-placa necesita foarte putina intretinere. Din cand in cand ar trebuie indepartate depunerile de sub placa filtranta. De asemenea, pietrisul trebuie afanat cateodata pentru nu se tasa prea mult pe placa.
La un alt nivel, trebuie sa avem mainile curate inainte de a umbla in acvariu.

Schimbarea apei
Un filtru eficient intretine calitatea apei, dar schimbarea periodica a unei parti a apei are si rolul de a improspata substantele nutritive necesare plantelor.Se recomanda schimbarea a aproximativ 20% din volumul de apa odata la 3-4 saptamani. Aceasta actiune reduce (prin indepartare sau diluare) cantitatea de materii reziduale dizolvate in apa.O alta actiune necesara este completarea apei pentru a o inlocui pe cea care se pierde prin evaporare, mai ales daca nu exista capac.Trebuie amintita si aici necesitatea de a verifica pH-ul apei si de a nu provoca variatii bruste in nivelul acestuia.

Iluminarea
Inaintea inlocuirii sau ajustarii lor, lampile trebuie scoase din priza. Acestea trebuie verificate daca functioneaza la parametrii normali, altfel pestii si plantele nu vor creste. Si reflectorul trebuie curatat periodic. Ar fi bine se instaleze si un geam acoperitor pentru a reduce defectarea lampilor din cauza condensului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.