Introducere in Contabilitatea financiara

Trimis la data: 2012-12-17 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: oliana Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Contabilitatea este un proces foarte important si critic, cu ajutorul caruia, conducerea unei organizatii incearca sa gestioneze si sa controleze performantele sale economice. Daca sunteti un student la contabilitate sau iti doresti sa urmezi o cariera in domeniul financiar-contabil, in acest rezumat vei gasi unele elemente de baza fiindca ai nevoie sa le stiti inainte de a lua o decizie catre aceasta activitate.Pentru o organizatie, succesul sau si a performantelor este un efect combinat al resurselor sale, oamenilor de munca, de capital, oportunitati de piata si de management. Pentru orice persoana din afara organizatiei, succesul sau performanta organizatiei nu poate insemna nimic pana cand acestea sunt masurate si reprezentate in termeni de profit.

Astfel, devine necesar sa se traduca efectele de oportunitati, eforturile de forta, de munca, management, etc, in unele numere contabile, ceea ce va ajuta la performanta financiara, precum si rentabilitatea unei organizatii.Astfel, contabilitatea ajuta in realizarea de raportare interna si externa a resurselor de capital, de asemenea, in gestionarea ei pentru a castiga profituri mai bune pentru companie. Contabilitate ofera informatiile necesare pentru investitorii, precum si gestionare ii va ajuta in procesul de luare a deciziilor. Deci, contabilitatea fiinanciara este un proces care trebuie sa respecte reglementarile, cum ar fi principiile de contabilitate, standarde, reguli etc.
Concepte de baza in contabilitate

Deoarece diferite persoane si entitati care folosesc aceste conturi financiare pentru scopurile lor respective, Consiliul pentru standarde de contabilitate financiara (FASB) a stabilit o lista de reguli cunoscute ca standarde de contabilitate si principiile contabile general acceptate (GAAP), care toate situatiile financiare de cont trebuie sa se ia in considerare. Acestea sunt in conformitate cu:
Conceptul Entitate: O afacere si titularului acesteia (e) sunt considerate a fi entitati distincte. O afacere nu este altceva decat o entitate economica care are propriile sale active si pasive.

In mod similar, persoana fizica/juridica care detine afaceri are propriile sale active (conturi bancare, terenuri si alte active), obligatii, etc. si ambele dintre acestea au o existenta individuala. Activele si pasivele titularului nu sunt considerate a fi aceeasi ca si activele si pasivele de afaceri.Orice tranzactie sau afacere trebuie sa fie luata in considerare in scopul de contabilitate, acesta trebuie sa fie exprimate si in termeni monetari, respectiv in Ron (lei). Daca acest lucru nu este posibil, atunci o astfel de operatiune nu poate fi considerat punct de vedere contabil.

Conceptul de cost: Orice activ corporal (cum ar fi terenuri, imobiliare, masini, vehicule, etc), precum si raspunderea (cum ar fi raspunderea fata de investitori, credite, etc) detinute de o afacere, ar trebui sa fie inregistrate la costul istoric sau original (adica costul la momentul achizitiei), indiferent de costul sau curent.
Conceptul Continuitatea: Acesta este unul dintre conceptele fundamentale in contabilitate.

Conform acestui concept, o entitate este considerata a fi o preocupare care merge in cazul in care nu exista nici un plan sau intentie de lichidare a entitatii sau reducerea, in oricare dintre operatiunile sale. Acest lucru inseamna, ca se presupune ca entitatea si operatiunile sale va dura pentru o perioada foarte lunga de timp.Periodicitate Concept: Desi statele vor conceptul care se refera la faptul ca entitatea si activitatile sale ar putea fi considerate a fi functionale cu exceptia cazului in orice planuri sunt puse mai departe de lichidare sau de reduce operatiunilor care exista o nevoie de aprecieri periodice, in scopul de a judeca performanta entitatii.

Acest lucru se datoreaza faptului ca nu este posibil sa asteptati pentru o perioada lunga de timp. Aceasta perioada de timp in care performanta entita se masoara si se numeste perioada contabila, precum si performantaa unei entitati si a operatiunilor sale se masoara pentru fiecare perioada contabila.Contabilitatea de angajamente Concept: Conform acestui concept, veniturile si cheltuielile unei entitati ar trebui sa fie remarcate sau identificate ca si atunci cand acestea sunt obtinute sau efectuate de catre entitate, indiferent de momentul in care tranzactiile pentru plata efectiva sau primirea de bani pentru acelasi sunt efectuate.

Conceptul de potrivire: conceptul de corespondente ajuta pentru a calcula si de a intelege raportul profitabilitatea unei afaceri. In acest sens, venitul incasat in cursul unei perioade financiare este contra balansata impotriva tuturor cheltuielilor, datoriile, etc, care au fost efectuate pentru a castiga venituri.Conceptul de Prudenta: Acest concept este, de asemenea, cunoscut sub numele de conservatorism. Aceasta prevede ca toate cheltuielile si datoriile pe care o afacere le suportata ar trebui sa fie inregistrate atunci si avand efect imediat.

Dar, pe de alta parte, toate veniturile sau venitul pe care afacerea il are este castigul salarial care ar trebui sa fie documentate numai atunci cand banii efectiv sunt incasati. Acesta este un concept important al contabilitatii, asa cum se face deoarece nu exista o supraestimare a activelor/veniturilor, nici o subestimare a datoriilor/cheltuielilor.

Conceptul de Recunoastere a veniturilor: Acest concept se ocupa cu recunoasterea imediata a veniturilor ori de cate ori este vandut produsul sau un serviciu. Acesta prevede ca orice venit obtinut trebuie sa fie recunoscute imediat, chiar si in cazul vanzarilor de credit.
Situatiilor financiare

O fisa financiara este o iesire finala a procesului contabil. Acesta consta dintr-un cont de profit sau pierdere si un bilant pentru anul financiar special, si acesta este eliberat fie la sfarsitul exercitiului financiar dat sau de la inceputul exercitiului financiar urmator. O declaratie financiara ii ajuta pe utilizatori (care sunt factorii de decizie pentru o organizatie), pentru a intelege pozitia financiara si performanta unei organizatii. Acesta este un ajutor in aceste situatii financiare, de asemenea, cunoscuta sub numele de conturile finale, fiindca o organizatie decide strategiile sale de afaceri pentru exercitiul financiar urmator.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.