Introducere in Mass-media

Trimis la data: 2009-07-09
Materia: Jurnalism
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.99 / 10
Downloads: 94
Autor: Valentina Vacaru
Dimensiune: 15kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
IMAGINEA = (concept) aflata in studiul si atentia imagogiei si reprezinta o suma de proiectii, de reprezentari, desigur cu o componenta subiectiva, dependenta de cultura, educatie, natalitate si de formarea specifica a unei zone geo-politice (pentru ca depindem de radacinile noastre si de unde ne-am nascut.
O imagine realista e buna atunci cand e foarte aproape de continutul produsului.orice subiect poate fi supus unei analize imagologice (o tara, o regiune, un produs, o persoana)intre componentele autorizate (in imagine, e foarte important criteriul EXPERTIZEI) ale imaginii putem nominaliza cateva mai importante si reprezentative din punct de vedere al stiintei :imaginea mediatica - e imaginea construita prin sistemul mass-media si care se face prin analize de monitorizare a presei (ei spun cine cum e privit, nu cititorii !)

Sondaje de opinie - realizate de institutii profesionale abilitate (eg : INSOMAR, CURS, IRSOP, METRO MEDIA TRANSILVANIA)ele pot fi pentru interesul institutiei (aflarea adevarului despre X doar pentru studiu) sau comandate (aflarea adevarului despre X, adica comandat de cineva)numarul minim de subiecti este 1000 iar paleta din care sunt delectati trebuie sa fie diversificata din punct de vedere al varstei, genului, pregatirii profesionale, etc.

Interviul specializat - cu persoane a caror competenta e recunoscuta national sau international intr-un domeniu.tipurile de canale mediatice sunt : presa scrisa (cel mai riguros, pretentios), presa audiovizuala (radio = cel mai eficient, TV), presa electronica, tipuri specializate de canale media.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.