Intuneric de Mihail Saulescu

Trimis la data: 2012-12-01
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 8.88 / 10
Downloads: 0
Autor: eusebiu24
Dimensiune: 14kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Privirea-mi plina de nostalgie si optimism deseori a fost acaparata de versuri a caror magica bogatie de simboluri o port cu mine si in ziua de astazi.Poezia "Intuneric" de Mihail Saulescu se numara printre acelea de care imi voi aminti mereu cu mare placere datorita varietatii de idei si sentimente pe care le elibereaza,autorul armonizand cu success titlul cu mesajul textului.
Opera este o lucrare literara apartinand genului liric,intrucat autorul isis transmite in mod direct si discret sentimentele de melancolie la adresa iernii.

Paleta vasta de procedee artistice (epitetul:"vagi melancolii" , personificarea:"strazile sunt triste") ajuta la transfigurarea realitatii.Imaginile artistice se tes intr-o panza ce confera un farmec aparte poeziei.

Modul de expunere utilizat in text este specific genului liric.Deasemenea sunt prezente si numeroase elemente din grupul nominal.

Elementele de versificatie,rima incrucisata,masura de 14-15 silabe si ritmul trohaic accentueaza lirismul discursului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.