Ioan Alexandru Bratescu- Voinesti

Trimis la data: 2013-10-16
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.79 / 10
Downloads: 0
Autor: poiuytrewq
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La 1 ianuarie 1868 se naste la Targoviste viitorul scriitor Ioan Alexandru Bratescu- Voinesti, al doilea copil al lui Alexandru Bratescu si al Alexandrinei.Intrebat ce ar vrea sa fie in viata, viitorul scriitor avea sa declare, spre alarma sincera a mamei: A"Povestitor, ca nenea AlexandruA". In familie invata limba germana.
Dupa luarea bacalaureatului, se inscrie la Medicina. Dupa primul an (1887- 1888), trece la Drept, dornic sa-si mai ia curand o diploma.
Isi ia licenta in Drept si intra in magistratura, la Bucuresti, in anul 1891.In 1903 apare primul volum al scriitorului, Nuvele si schite,cuprinzand 10 lucrari.Scriitorul este distins cu premiul Academiei pentru volumul In lumea dreptatii si numit in comitetul Teatrului National.

I. Al. Bratescu- Voinesti si-a dobandit renumele sau literar, intre altele, si pentru adancimea cu care a abordat problemele morale, privitoare la comportamentul oamenilor in societate. Opera sa, alcatuita numai din nuvele si schite, din cateva istorisiri cu pasari si animale, din cateva amintiri, nu este de o mare intindere.Bratescu- Voinesti ramane in literatura romana ca un admirabil nuvelist si autor de schite.

Nuvela este istorisirea amanuntita a unei intamplari sau urmarirea unui sir anumit de fapte, toate legate de un singur personaj, scotand in lumina, in forma condensata, principalele sale trasaturi de caracter, evolutia sa, destinul sau. Este, cum se spune, istoria unui personaj, a unui caracter, pe o perioada mai lunga sau mai scurta din viata sa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.