Ioan Asimov - Robotii de pe Aurora

Trimis la data: 2010-08-02
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 7.66 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristina Neacsu
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Baley avea in grija 20 de roboti si medita asupra existentei sale in Oras.Toti robotii lucrau , toti invatau cum sa suporte Exteriorul , iar Baley le stia numele tuturor. Robotii erau precum fiii lui Baley , care trebuia sa mentina echilibrul in Exterior nu avea voie sa transpire , etc.Bentley avea 19 ani si era fiul lui Baley de 45 de ani, iar Jessie era mama lui. Baley era un renumit detectiv.
Conducerea produse un robot pe care Baley , il examina si pe care observa cat de "uman" poate fi, , fara se vrea Baley se gandi la R. Daneel Olivaw , un robot cu care fusese in 2 misiuni si care era atat de uman incat ii devenise lui Baley un prieten. Ii era dor de el.Baley fu chemat in Oras , se duse impreuna cu R. Geronimo. Aici Baley se simtea ca acasa. Orasul avea peste 5000 km2.Reteaua de transport avea 8 niveluri si mii de pete de schimb.

Baley impreuna cu R. Geronimo ajunsera la Cartierul General al Politiei , unde Baley preda robotul si primi o chitanta.Baley se intalni cu comisarul Wilson Roth , care era un om dur caruia succesele lui Baley ii pareu o ofensa personala.Baley fu insarcinat sa se duca pe Aurora sa rezolve un caz de roboticid.

2.DANEEL
Baley era pentru a treia oara pe o nava spatiala. Cei doi ani nu i-au sters din memorie primele 2 zboruri . Vor fi insa unele diferente . De data asta n-o sa-l mai sperie atat desfasurarea lucrurilor.Isi aminti cum a vazut pentru prima oara o cupola de planetariu . Nu-i lasa deloc senzatia ca s-ar afla in Exterior , nici o stare de neliniste , au urmat apoi cele 3 iesiri in aer liber . Atunci stelele vazute prin vizorul unei nave spatiale vor semana mai mult cu un planetariu. Pasajul era usor arcuit .Baley privi in urma lui suparat. Cate alte constrangeri ii vor mai fi impuse si oricat de improbabila ar fi reusita sarcinilor lui.

3.GISKARD
Baley se rasuci si-i spuse lui Daneel ca incepe sa se enerveze . Ei trebuie sa ramana prizonieri acolo fiindca Aurorienii de pe acea nava se tem de ei ca de o sursa de infectie . Baley facu cativa pasi repezi inspre un perete al camerei , dupa aceea inapoi la celalalt.Giskard intra fara sa anunte...Baley incepuse sa fie de acord cu asta .Giskard a adus cu el un mic aparat. Baley se astepta ca aparatul sa se lumineze si sa expuna in interior imaginea holografica a unui camp stelar.

Din cand in cand revenea la simulatorul astral si mai arunca o privire in spatiu. Aruncase o privire peste descrierea fizica a planetei. Aurora ii umplea acum campul vizual. Cerul ambelor planete constelatiile erau aceleasi. Aurora se invartea inot. Tot ce vedea inaintea ochilor erau nori albi , dar nu prea albi, aproape albi. Baley respira de parca tocmai ar fi taiat panglica de la sfirsitul unei curse lungi.

Baley simtea deja cum a obosit. Stia ca trebuie sa se multumeasca doar cu amintirea. Asculta zgomotele specifice aterizarii.Lui Baley ii placea sa creada ca nu e un las, dar se afla pe o planeta straina , fara sa poata deosebi prietenii de dusmani.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.