Ion de Liviu Rebreanu Rezumat Volumul 1 - Glasul pamantului

Trimis la data: 2018-09-04
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 8.52 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinatimofei
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ion de Liviu Rebreanu

Rezumat Volumul 1 "Glasul pamantului" pe capitole si subcapitole

Capitolul I- Inceputul
Capitolul II- Zvarcolirea
Capitolul III- Iubirea
Capitolul IV- Noaptea
Capitolul V- Rusinea
Capitolul VI- Nunta
Capitolul I- Inceputul
1
Este descris drumul care duce spre satul Pripas. Se continua cu enumerrarea caselor in ordine: Zaharia Herdelea(invatatorul), Alexandru Pop- Glanetasu, Macedon Cercetasu, Florea Tancu(primarul). Doi tarani, simbolizand viata in sat, stateau la carciuma lui Avrum.
2
Sunt descrise activitatile satenilor din zilele de duminica, hora din curtea Tudosiei, vaduva lui Maxim Oprea.
3
Lautarii s-au oprit din cantat, iar Ion, feciorul Glanetasului dansand cu Ana lui Vasile Baciu, a insistat sa continue. Vazand ca hora s-a terminat, Ion a imbratisato fortat pe Ana spunandu-i sa se intalneasca intr-un loc deja stabilit.
4
Ion si Ana s-au vazut in dosul surii. Cei doi au fost vazuti de Ilie Onu chiar cand se sarutau. Totusi, Ion se gandea la Florica, fiica vaduvei Tudosia, "dar Florica era mai saraca decat dansul, iar Ana avea locuri si case si vite multe".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.