Istoria secreta a crimei organizata din America

Trimis la data: 2010-05-29
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 8.89 / 10
Downloads: 6
Autor: Laura Popescu
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un guvern invizibil sub aripa Mafiei - guvernul crimei sindicalizate - a invaluit o mare parte a lumii occidentale ca o tumoare canceroasa, sfidand cu incapatanare prognoza si tratamentul institutiilor de constrangere prin lege.E un guvern atat de insidios incat a subjugat milioane de oameni nevinovati in folosul lui. Prada care umple cuferele acestui imperiu se ridica la sume care reprezinta zece la suta din venitul national. Milioane de americani - constient sau inconstient - sunt siliti sa contribuie cu o parte din salariile sau veniturile lor castigate din greu la marea afacere a crimei internationale.
Criminalii din spatele acestei vaste conspiratii sunt descendentii razboaielor interlope din Perioada Prohibitiei; ei sunt oameni cu talente, calitati si responsabilitati diferite, legati intre ei intr-o conspiratie clandestina care, in cea mai mare parte, e condusa ca multe din marile, diversificatele industrii sau afaceri.

Spre deosebire de vechile, sangeroasele zile furtunoase ale anilor douazeci, cand vanzarea de bauturi de contrabanda era una din principalele surse de venit pentru Mafie, iar focurile de arma tatuau scopurile de constrangere ale sindicatului, astazi criminalii organizati se feresc cat pot de violenta si de crima.

In loc sa se angajeze in zgomotoase si belicoase incalcari ale legii, lumea interlopa de astazi si-a gasit un refugiu sub deghizamentul respectabil al intreprinzatorilor legitimati; ei s-au organizat cu abilitate intr-o maniera foarte asemanatoare cu aceea a corporatiilor gigantice. In marea complexitate pe care o reprezinta crima organizata, un unic corp conducator sta aparat cu fermitate in varful enormei armate de mafioti. El impune legi si reguli oneroase; exercita o uluitoare presiune ca sa-si mentina controlul.

Aceasta este Mafia. Nici un alt grup subteran n-a supravietuit ravagiilor timpului, nici asaltului violent al luptatorilor impotriva crimei atat de bine ca acesta, cel mai extins, cel mai eficient corp criminal din lume.

Exista multa lume care crede ca puterea Mafiei nu mai predomina, ca "Mafia" e doar un cuvant folosit in mod vag de autorii articolelor de senzatie pentru a mari vanzarile ziarelor, revistelor si cartilor, pentru a mari vanzarile la casele de bilete si pentru a dinamita indicii Neilsen pentru emisiunile de televiziune. Autorii sustin ca Mafia exista cu adevarat. Capitolele care urmeaza vor face cronica ascensiunii continue a acestui sinistru guvern subteran. El nu exista ca un colos al crimei cu ramificatii in fiecare oras important. Nici nu lucreaza cu o eficienta de IBM sau prin apasare de buton, asa cum isi pot imagina unii.

Mafia reprezinta astazi un grup de indivizi relativ vag ramificat, indivizi care lucreaza impreuna pentru bunastarea lor mutuala si pentru dominatia continua asupra obiectivelor criminale, si care se bucura de un mod de viata care le aduce adeptilor un acord de incredere a unuia fata de celalalt. Eforturile sunt concentrate, intr-o masura foarte mare, asupra narcoticelor.

Mafia este agentul principal si dominant in traficul de droguri, si aparitia, la spartul targului, a unor distribuitori de substante opiacee si sopoforice, cum ar fi columbienii, haitienii, portoricanii, chinezii si alti nou-veniti in domeniu, nu i-a redus dominatia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.