Iubire - compunere

Trimis la data: 2009-01-25
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.80 / 10
Downloads: 5144
Autor: Flexy
Dimensiune: 5kb
Voturi: 227
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Iubirea este un chip demiurgic de a renaste lumea,o explozie a fiintei in mii de luminite. Este un un sentiment nemarginalizat, o iluzie intangibila, nepieritoare pe care o vezi eclipsata pe panza eternitatii.
Multi spun ca iubirea nu poate fi explicata in totalitate in cuvinte fara sa ii fie pierduta esenta,pentru ca aceasta senzatie incomensurabila,nu se explica… ci se simte.Mai presus de toate,iubesti cand nu ceri definitii… sau nu ceri definitii atunci cand iubesti.

Iubirea este lantul universal ce ne leaga sufletel,pe un talisman tainic ce lumineaza totul in jur.Atunci cand iubesti, tot ce te inconjoara se metamorfozeaza intr-un trandafir ce parfumeaza suav aerul pe care il respiri doar prin sublima tremurare a unei petale,iar cand nu mai esti demn de ea o pierzi precum un parfum ce nu persista.

Parafrazand citatul celebrului dramaturg William Shakespeare “Dragostea este ceata care se formeaza cu aburii suspinelor”,acel bagaj de senzatii pline de umbre si lumini care iti vibreaza inima:suspini de emotie, suspini de teama,suspini pentru ca iubesti. Iubirea adevarata domina mai ales prin amintire: nicio iubire nu se stinge,doar inveti sa traiesti fara ea,dar parfumul proaspat al primei atingeri,fluturii din stomac, emotia primului “te iubesc” vor ramane mereu prelinse ermetic in inima ta .

Dupa cum a zis si Mircea Eliade “Nu pot cunoaste adevarata dragoste,decat depasind-o” poate doar atunci realizezi importanta unei persoane,cand ai pierdut-o,aidoma unei crizanteme ce si-a pierdut mireasma in adierea vantului. La urma-urmei dragostea este un risc,nu o obligatie, un rismc de a trai,deoarece unde exista dragoste,exista viata,iar viata fara dragoste,este asemenea unui an fara primavera.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.