Japonia

Trimis la data: 2007-02-16
Materia: Geografie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 4
Nota: 8.65 / 10
Downloads: 2447
Autor: Sorina
Dimensiune: 11kb
Voturi: 354
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In cea mai mare parte arhipelagul din Japonia are un relief muntos si colinar (peste 80%), de varsta relativ recenta, in cadrul caruia se deosebesc regiuni formate in urma cutarilor tertiare, si tertiare-cuaternare.
In Japonia principalele unitati de relief sunt :campia Kushiro, localizata in sudul si estul insulei Hokkaido, de forma triunghiulara cu numeroase lacuri (ex. Furen ,Toro) si mlastini ;campia Ishikari strabatuta de raul omonim, joasa (sub 200m), formata pe substrat argilos ; campia Tokachi strabatuta de raul omonim, de origine fluvio-lacustra, in care se gasesc numerosi martori de eroziune ;

In Japonia Campia Kanto, dezvoltata pe raul Tone, de forma tentaculara, presarata cu numeroase lacuri si mlastini ; campia Osaka, strabatuta de raul Yodo, cu suprafata ceva mai mare. Unitati de campie se mai gasesc si-n insulele Shikoku (campia Tokushima) si Kyushu (campiile Kumamoto, Miyazaki, Yatsushiro).

Peisajul regiunilor montane si colinare este reprezentat de : culmile muntoase extinse pe directia nord-sud din zona subtropicala- Kiso, Hida,Akaishi, Kanto, iar dintre varfuri :Uradake(3026m) si Yanigatake (3120m).Pe aceeasi directie se dezvolta si marele graben Fosa-Magna, la sud-est de care se inalta vulcanul Fuji-Yama(3778m).

Acelasi graben se continua la nord in insula Shykoku, unde se gasesc numeroase conuri vulcanice, dintre care cele mai reprezentative sunt : Aso(1592m), Kirishima 1700m), Unzen(1359m) si Tsurughi(1959m). In insula Hokaido, altitudinile de peste 2000m se gasesc in partea centrala-conul vulcanic Daisetsu 2290m. Din acest nod orografic se desprind mai multe culmi : Hidaka, Kitami etc. Periferia regiunii mediane este ocupata de munti mai josi cu altitudini ce rar depasesc 1400m.

In insula Honshu relieful montan si colinar cu altitudini de peste 2000m impun o etajare biogeografica si morfoclimatica. Principalele linii orografice au o dispunere nord-sud.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.