Judecatoria Ramnicu-Valcea

Trimis la data: 2015-10-23 Materia: Drept Nivel: Liceu Pagini: 63 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Nicoleta_I Dimensiune: 216kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Judecatoria Ramnicu Valcea isi desfasoara activitatea in baza Legii nr.304/2004 privind organizarea judecatoreasca.
Competenta teritoriala a Judecatoriei Ramnicu Valcea se intinde asupra Municipiului Rm. Valcea, a oraselor:Baile Olanesti,Baile Govora,Ocnele Mari,Babeni si a comunelor:
Budesti,Golesti,Danicei,Galicea,Mihaesti,Bunesti,Pausesti-Maglasi,Muereasca,Daesti,
Milcoiu,N.Balcescu,Stoilesti,Sirineasa,Bujoreni,Runcu,Vladesti,Francesti.
Referate similare: Judecatoria - caiet de practica

Judecatoria judetului Valcea ia fiinta in 1831,conform prevederilor Regulamentului Organic,ca instanta ,,la intiia cercetare",cu sediul in orasul Rm.Valcea. Competenta acesteia se intindea asupra intregului teritoriu al judetului pentru ,,toate pricinile de judecata,adica politicesti,de vini mici si mari si comerciale".
Judecatoria era direct subordonata fata de Marea Logofetie a Dreptatii si ulterior fata de Ministerul de Justitie.In anul 1857 judecatoria isi schimba numele in Tribunalul judetului Valcea.

In anul 1879 se infiinteaza ocoalele judecatoresti rurale,urbane si mixte.Ocoalele judecatoresti mixte aveau competenta teritoriala asupra unui oras si asupra asezarilor rurale din plasa care avea resedinta in orasul respectiv.In fiecare ocol s-a infiintat o judecatorie mixta de ocol.Competenta materiala a acestor judecatorii era de prima si ultima instanta pentru procesele de natura civila si penala,pina la o anumita suma,respectiv un maxim al pedepsei (3 zile inchisoare).

Denumirea judecatoriilor de Ocol mixte a fost schimbata in aceea de judecatorii mixte in anul 1908,iar in 1938 primesc numele de ,,judecatorii de pace mixte".
In anul 1944 mai multe judecatorii mixte sunt desfiintate,printre care si cea de la Ramnicu Valcea.
La judecata participa partile legal citate si procurorul.

Neprezentarea partilor legal citate nu impiedica judecarea unei cauze.
Judecatorul,daca apreciaza ca este necesara prezenta unei parti care nu s-a prezentat,ia masuri pentru prezentarea acesteia,in sensul ca poate dispune aducerea partii la instanta cu mandat de aducere sau mandat de aducere cu insotitor (un politist),care se executa de lucratorii de politie de la unitatea in raza careia locuieste partea.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.