Jurnalul Fericirii

Trimis la data: 2005-11-13
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 7.33 / 10
Downloads: 3459
Autor: Roxana Frizeanu
Dimensiune: 24kb
Voturi: 105
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Jurnalul Fericirii:Soluţia a doua a lui Alexandru Zinoviev.Este cea găsită de unul din personajele cărţii Înalţimile găunoase. Personajul e un om tânăr, prezentat sub porecla alegorică Zurbagiul. El nu are domiciliu stabil, nu are acte în regulă, nu e în câmpul muncii, e un vagabond. Trăieşte de pe azi pe mâine, e îmbrăcat în zdrenţe, munceşte pe apucate şi îşi petrece mai toată vremea în puşcării.Jurnalul Fericirii
Jurnalul Fericirii:Soluţia a treia a lui Winston Churchill şi Vladimir Bukovski.Ea se rezumă în prezenţa tiraniei, asuprimii, mizeriei, nenorocirilor.În martie 1939 Churchill îi spune Marthei Bibescu:”Va fi război”.

Soluţia aceasta presupune o tărie de caracter excepţională o concepţie militară a vieţii.Bukovski povesteşte că atunci când a primit prima convocare la asediul KGB n-a putut închide un ochi toată noaptea. Nu a putut dormi de nerăbdare. Aştepta ziua să fie în faţa lor să le spună tot ce crede despre ei şi să intre în ei ca un tanc.

Concluzie: Toate soluţiile sunt certe şi făra greş.În ianuarie 1960
Întâmplarea a început în august la ziua autorului. Atunci s-a spart un pahar de cristal frumos cu precizia memoriei unui computer. Are loc o şedinţă de anchetă nocturnă în care ea îl apără cu atâta suspectă grijă.

Spunea că nu era sigur dacă la spart sau nu, nu-şi aducea aminte, iar dacă recunoştea că la spart, spunea adevărul obiectiv, şi odată ce a rostit adevărul trebuia să recunoască totul că Nego(Ion Negoţescu) a vorbit duşmănos.

31 decembrie 1959.Ajungând acasă , I-a povestit tatălui său, iar el întrebându-l de ce a mai venit acasă făcându-l nenorocit. Spunându-i că pentru nimic în lume sta să nu primească a fi martor al acuzării.

Autorul arătându-i ce înseamnă închisoarea cu adevărat, că e bătrân că va rămâne singur cu o pensie mică.Tatăl său spunea că trebuie să facă închisoare, iar chiar dacă apare ca martor al acuzării după şase luni tot îl ia. Îi spune sa-şi pregătească lucrurile pentru luni sa-şi ia numai lucruri uzate şi în aceste trei zile care îi ramân sa nu vorbească despre proces, securitate, închisoare.

În ziua de Anul Nou a fost poftit la dejun de avocatul D. Pavel a cărui soţie e o foarte veche prietenă şi prima singura lui dragoste din tinereţe. Aceştia aveau doi copii. El a venit aici cu un motiv întrebând de articolul 209, cod penal, ce părere are.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.