Lansare produs (vopseaua BESTE)

Trimis la data: 2003-10-30 Materia: Marketing Nivel: Liceu Pagini: 25 Nota: / 10 Downloads: 16
Autor: Adrian Radu Dimensiune: 51kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Industria de producere a grundurilor, vopselelor şi diluanţilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din România în ultimii ani, atrǎgând un volum apreciabil de investiţii şi reuşind să atingă un nivel tehnologic foarte apropiat de companiile din Comunitatea Europeanǎ.

Industria românească de până în 1990 a fost formată din mari producǎtori ce acopereau 50-60% din piaţǎ. Companiile rezultate prin privatizarea acestor unităţi acoperă în prezent un procent scǎzut, restul fiind ocupat de unitǎţi de producţie private deschise după 1990 şi importatori.

Prezentul proiect analizează obiectivele firmei L.A. PROD S.A. de producere grunduri, vopsele şi diluanţi privind lansarea unui nou produs, vopseaua BESTE, pe piaţa românească.

Sortimentul producţiei firmei noastre este format din:
Vopsele acrilice şi alchidice;
Grunduri şi diluanţi;
Rǎşini grase necesare atât procesului de propriu de producţie cât şi altor potenţiali beneficiari ;

Vopsele auto, nitrocelulozice, epoxidice, clorcauciuc.Lansarea noului produs, vopseaua auto BESTE, este rodul unei munci susţinute a departamentului de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea şi lansarea acestui produs, alocând fonduri importante.

Noul tip de vopsea este un produs revoluţionar, capabil să surclaseze mărcile concurente şi să ocupe locul întâi în cerinţele consumatorilor. Calitǎţile sale speciale: de a nu se zgâria şi de creştere a gradului de aerodinamicitate a suprafeţei vopsite, îi asigurǎ o poziţionare de top pe piaţa de specialitate.

Un prim obiectiv urmărit este acela de a găsi un echilibru între ceea ce ne propunem noi şi ceea ce caută consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasă a pieţii. Vrem să oferim consumatorilor bunuri de cea mai bună valoare posibilă, să ne atragem cât mai mulţi clienţi.

Ne propunem ca în primul an de producere a noului sortiment de vopsea să ne creem o clientelă stabilă, să ocupăm un loc în frunte în ceea ce priveşte cota de piaţă şi să realizăm o cifră de afaceri lunară de cca 500mil. lei şi un profit brut de 150mil. lei pe lună. De asemenea, firma urmăreşte ca în timp să devină liderul incontestabil al pieţii vopselelor auto.

1.1.Identificarea pieţei (a produsului generic)

În România, cererea de vopsele a crescut odatǎ cu dezvoltarea domeniului construcţiilor de locuinţe şi industriale, preluarea de cǎtre Renault-Franţa a S.C. Automobile Dacia S.A. Piteşti şi deschiderea liniei de asamblare auto Daewoo-România.

Vopselele sunt produse care se adreseazǎ consumatorilor casnici şi industriali. Tendinţa manifestatǎ în ultima perioada (1998, 1999) este cea a orientǎrii firmelor producǎtoare sau importatoare cǎtre consumatorii casnici, aceştia reprezentând un segment de piaţǎ cu un potenţial de consum în continuǎ creştere, deşi aici concurenţa este deosebit de puternicǎ. Un avantaj al abordǎrii cu mai multǎ atenţie al acestui segment de piaţǎ este cel al recuperǎrii sigure şi mult mai rapide a creanţelor decât în segmentul consumatorilor industriali.

Acest fapt explicǎ creşterea ponderii consumatorilor casnici la 33.5% în 1999, faţǎ de 21% cât reprezenta aceasta în 1998.
În zona Moldovei piaţa este reprezentată de firma CONEX – Iaşi, motiv pentru care credem că impunerea pe această piaţă este o soluţie, urmând ca după ce obiectivele de a atrage cât mai mulţi clienţi şi de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor noştri vor fi satisfǎcute, vom încerca să ne extindem şi în celelalte zone ale ţării.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.